A | A | A

Met botox weer een vriendelijke blik

U kunt op verschillende manieren iets aan uw uiterlijk laten doen. Cosmetisch arts Olga Liplavk beantwoordt zes vragen in een column geplaatst in het Noordhollands Dagblad.

 Wat is Botox?

“Botox is een geneesmiddel dat spieren tijdelijk ontspant. Het wordt veel gebruikt in de medische wereld. In de cosmetische geneeskunde wordt Botox ook vaak toegepast. Een van de oorzaken van rimpels zijn overactieve spieren. Als de spier ontspant, ontspant ook de huid, waardoor de rimpel minder diep wordt of verdwijnt.”

Is Botox veilig?

“Elk geneesmiddel kan in een verkeerde dosering giftig zijn. Omdat Botox in de cosmetische geneeskunde in zeer kleine doseringen wordt gebruikt is het volkomen veilig.”

Krijg je een uitdrukkingloos gezicht?

“Nee. Het ‘’wegbotoxen” van de mimiek zien wij als een ongewenst resultaat. De oorzaak daarvan is een te hoge dosering en het gebruik op de verkeerde plaats. Als de behandeling goed gebeurt, blijft uw mimiek in stand, alleen wordt deze minder sterk. Daardoor wordt uw huid gladder en uw uitstraling vriendelijker.”

Wat is verschil tussen Botox en fillers?

“Een filler is een gel waarmee je de huid kan opvullen. Het blijft 6 tot 24 maanden in de huid zitten, afhankelijk van de dikte van de gel. Vervolgens wordt het volledig afgebroken. Met fillers kun je diepe rimpels opvullen of volumeverlies herstellen. Botox is een vloeistof die lokaal een spiertje ontspant, waardoor het 3 tot 4 maanden rustig blijft. Botox wordt veel gebruikt voor fronsrimpels en afhangende mondhoeken.”

Wat kost een behandeling?

“De kosten van een Botox behandeling zijn vanaf 200 euro per zone, afhankelijk van waar het gebruikt wordt in het gezicht. Fillerbehandelingen beginnen bij 350 euro.”

Hoe weet ik welke behandeling voor mij het beste geschikt is?

“Tijdens een vrijblijvend en kosteloos consult kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Aan de hand hiervan bespreken we welke behandeling voor u het meest effectief is.”

Meer informatie? Kom op donderdag 1 december naar onze informatieavond over huidveroudering, Botox en fillers. Kijk voor meer informatie of aanmelding op www.centrum-oosterwal.nl

"Vragen aan de specialist" is een medische column die met regelmaat verschijnt in het NHD. Klik hier om het originele artikel te bekijken zoals is verschenen in het Noordhollands Dagblad van zaterdag 19 november 2016.

 

 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen