A | A | A

Huidproblemen oplossen in teamverband

In Centrum Oosterwal werken dermatologen en huidtherapeuten gezamelijk aan een oplossing voor uw huidprobleem. Huidtherapeut Nike Ramaker beantwoordt vier vragen over huidtherapie en de samenwerking met de huidartsen in het Noordhollands Dagblad.

Wat is huidtherapie?

“Een huidtherapeut behandelt de zieke of de beschadigde huid. Huidtherapeuten zijn als paramedicus opgeleid en zijn geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. De huidtherapeut biedt zowel medische als cosmetische zorg.”

Wat behandelt de huidtherapeut?

“Huidproblemen als acne, littekens, overbeharing, lymf- en lipoedeem. Maar ook huidoneffenheden als pigmentafwijkingen en rosacea/couperose (vaatafwijkingen). Daarnaast kunt u terecht voor cosmetische (laser)behandelingen zoals huidverjonging en CoolSculpting (het bevriezen van vet).”

Wat is de kracht van huidtherapie in Centrum Oosterwal?

“De huidtherapeuten maken deel uit van het medisch en cosmetisch team van Centrum Oosterwal. De kracht van dit team ligt in de goede samenwerking. De huidtherapeuten houden spreekuur op dezelfde locatie als de dermatologen, fl ebologen, plastisch  chirurgen en cosmetisch artsen. Behandelplannen kunnen gemakkelijk gezamenlijk worden opgesteld voor een zo goed mogelijk resultaat.”

Wat kunt u verwachten?

“Tijdens een eerste bezoek bespreken wij uw klachten, wensen en verwachtingen. Dit is een kosteloos en vrijblijvend consult. De huidtherapeut heeft een breed scala aan behandelmogelijkheden en voor veel huidproblemen een passende oplossing. Als je mensen kunt helpen, geeft dat een goed gevoel want huidproblemen kunnen een grote impact hebben op iemands leven.”

Open dag Centrum Oosterwal

Op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom op de open dag bij Centrum Oosterwal in Alkmaar en Heerhugowaard. Naast huidtherapeuten staan ook dermatologen, spataderspecialisten en verpleegkundigen voor u klaar. Er is van alles te doen en te bekijken.

"Vragen aan de specialist" is een medische column die met regelmaat verschijnt in het NHD. Klik hier om het originele artikel te bekijken zoals is verschenen in het Noordhollands Dagblad van zaterdag 4 maart 2017.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen