A | A | A

borsten

borsten

Ingetrokken tepels of grote tepelhoven kunnen als storend worden ervaren. Hangende borsten kunnen veel klachten veroorzaken. Deze problemen kunnen door onze ervaren plastische chirurgen met een relatief kleine ingreep worden gecorrigeerd.

Veel vrouwen hebben een probleem met te zware of hangende borsten. Door het gewicht van de borsten kunnen rug-, schouder- en/of nekklachten ontstaan. Soms ontstaan smetplekken in de plooi onder de borst. Bij doorzakking van de borst of wanneer de tepels te laag staan ingeplant, kan een borstlift overwogen worden. Te zware borsten kunnen worden verkleind (liposuctie).

Wanneer je als man te maken krijgt met borstvorming (gynaecomastie), kan dit erg vervelend zijn. Hoewel er weinig over gesproken wordt, komt het veel voor. 40% van de mannelijke bevolking heeft te maken met enige mate van borstvorming. Middels liposuctie of klierverwijdering kan het overmatig aanwezige weefsel worden weggehaald.

Voordat u een cosmetische ingreep ondergaat, biedt Centrum Oosterwal u een gratis consult bij één van onze specialisten aan. Tijdens dit vrijblijvende gesprek krijgt u antwoord op al uw vragen en worden de mogelijkheden met u besproken.

tepelcorrectie

Tepelhofverkleiningen, correcties van ingetrokken tepels en borstcorrecties zijn kortdurende ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen worden uitgevoerd. Op deze manier kunt u dezelfde dag nog naar huis.

De behandeling van borstvorming bij mannen hangt af van zowel de aard (klierweefsel of vetweefsel) als de mate van vergroting. Bij het verwijderen van de klierschijf kan het weefsel meestal verwijderd worden via een sneetje langs de onderste rand van het tepelhof. Dit gebeurt onder lokale verdoving. Eventueel huidoverschot wordt verwijderd. Hierbij zal de plastisch chirurg zorgen dat het litteken zo onopvallend mogelijk geplaatst wordt. Als er vooral sprake is van vetophoping dan kan behandeling door liposuctie een goede oplossing zijn. Hierbij hoeven er slechts een of twee kleine sneetjes gemaakt te worden en blijven er dus maar kleine littekens over.

Na de ingreep zal, bij dezelfde specialist die u heeft geholpen, een vervolgconsult worden gemaakt. Tijdens dit consult vindt er een controle plaats en worden de eventuele hechtingen verwijderd. 

tepelcorrectie

Na een tepel- of tepelhofcorrectie worden de tepels beschermd met een verband. Na een week mag het verband eraf en is direct zichtbaar dat de tepels niet meer ingetrokken zijn of de vorm van de tepelhof veranderd is.

Door de jarenlange ervaring van onze plastisch chirurgen zijn ze in staat om littekens tot een minimum te beperken. Nadat het litteken is "uitgerijpt", is er slechts een klein lijntje over dat nauwelijks zichtbaar is.

 

tepelcorrectie

De ingreep wordt altijd uitgevoerd door de arts waarbij u op consult bent geweest. Tijdens dit consult krijgt u tevens een informatiemap mee, zodat u thuis alles rustig na kunt lezen en een weloverwogen beslissing kunt maken.

 

Behandeling Prijs 
Tepelcorrectie enkelzijdig €    600,-
Tepelcorrectie dubbelzijdig € 1.150,-
Tepelhofverkleining enkelzijdig €    900,-
Tepelhofverkleining dubbelzijdig € 1.750,-
Mastopexie (Borstlift) € 3.750,-
Verwijderen borstprothese beide zijden € 1.500,-
Verwijderen borstprothese met kleine plexie + huid (borstlift d.m.v. spier) € 2.400,-
Verwijderen borstprothese en lipofilling borsten € 4.500,-
Liposuctie borsten € 1.500,-
Lipofilling borsten € 3.250,-

Borstcorrecties man

Behandeling Prijs 
Liposuctie €  1.500,-
Klierverwijdering €  1.750,-
Klierverwijdering en liposuctie €  2.250,-

Stel uw vraag aan een specialist

Deze vraag stellen we u om SPAM te voorkomen.

Klik hier voor meer informatie over een vrijblijvend en gratis consult bij één van onze chirurgen. Of hier om direct een afspraak te maken.