A | A | A

Lipofilling

Lipofilling

Meer informatie? Onze plastisch chirurgen organiseren regelmatig informatieavonden. Wilt u hier bij zijn? Meld u zich dan nu aan voor de wachtlijst dan informeren wij u als de volgende avond op het programma staat. 

 

Lipofilling is een techniek waarbij de door middel van liposuctie geoogste vetcellen, na bewerking, elders in het lichaam worden ingespoten ter opvulling van deuken, rimpels of ter vergroting van bijvoorbeeld borsten of billen.

In de eerste persiode na de lipofilling zal een gedeelte van de vetcellen oplossen, maar de overige ingebrachte cellen geven een blijvend resultaat.

Onze plastisch chirurgen hebben veel ervaring met het doen van lipofilling. Hierdoor kan de behandeling voor elke patient met zorg worden uitgevoerd, zodat er een maximaal reultaat kan worden behaald.

Lipofilling

Tijdens de operatie wordt er vet weggenomen uit het lichaam, door middel van een techniek die lijkt op liposuctie, maar in dit geval met speciaal instrumentarium dat veel subtieler is en de vetcellen in leven laat (lipo-harvesting).

In overleg met u wordt bepaald waar dit wordt gedaan. Vaak wordt het vet weggenomen uit de taille, de buik of de bovenbenen. Onder lokale verdoving worden middels een dunne holle canule met een stompe punt vetcellen opgenomen. Het gewonnen vet wordt direct behandeld. Door middel van een centrifuge wordt het vet gescheiden om enkel het bruikbare materiaal en de levende vetcellen over te houden.

Alleen levende vetcellen die nadat zij zijn ingebracht op de plek van bestemming en opnieuw bloed krijgen blijven leven. De vetcellen moeten dan ook met grote precisie worden behandeld en zo snel mogelijk worden ingebracht. De levende vetcellen worden om die reden druppelsgewijs gelijkmatig verdeeld met een zeer dunne canule ingebracht op de van te voren gemarkeerde gebieden. Op deze manier blijft minimaal 50-70% van de vetcellen leven, mits er dus op de plek van bestemming voldoende bloedvoorziening is.
De beperkende factor is dus niet of u genoeg vetcellen ter beschikking heeft om te verplaatsen, maar of er op de plek van bestemming voldoende bloedvaatjes beschikbaar zijn om de ingebrachte cellen in leven te houden.

Na de behandeling kan er zwelling in het behandelde gebied optreden. Meestal is dat na drie dagen grotendeels verdwenen en kunt u zich goed vertonen.

Lipofilling

Met lipofilling worden goede resultaten behaald. Na de behandeling is het uiteindelijke resultaat niet meteen zichtbaar. De huid is gezwollen en de hoeveelheid ingebrachte vetcellen zal nog afnemen. Er blijft ongeveer 50% tot 70% van de ingebrachte vetcellen leven.

Na een aantalk weken trekt de zwellingen weg en na ongeveer drie maanden is goed te beoordelen of de lipofilling geslaagd is. Het uiteindelijke resultaat is pas een jaar na de behandeling goed zichtbaar.

Het effect van een lipofilling behandeling is blijvend. Als het ingespoten vetweefsel zijn definitieve vorm heeft aangenomen zal dit niet meer verdwijnen. Soms geeft een tweede behandling het beste resultaat.

Lipofilling

De ingreep wordt altijd uitgevoerd door de arts waarbij u op consult bent geweest. Tijdens dit consult krijgt u tevens een informatiemap mee, zodat u thuis alles rustig na kunt lezen en een weloverwogen beslissing kunt maken.

Behandeling Prijs v.a.
Gelaat € 1.800,-
Bovenlip € 1.100,-
Billen € 3.250,-
Heupen € 3.250,-
Borsten € 3.250,-

Bij meerdere locaties wordt een korting toegepast.

Stel uw vraag aan een specialist

Deze vraag stellen we u om SPAM te voorkomen.

Klik hier voor meer informatie over een vrijblijvend en gratis consult bij één van onze chirurgen. Of hier om direct een afspraak te maken.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen