A | A | A

functionele behandelingen

functionele behandeling

Botox® heeft met name bekendheid verworven vanwege de cosmetische toepassing van het product. Maar daarnaast wordt het ook al jaren gebruikt bij de behandeling van functionele klachten zoals tandenknarsen, overmatig zweten en migraine.


Voor beide klachten zijn er verschillende oorzaken mogelijk, maar zijn er ook nog veel vormen waarbij de oorzaak onbekend is. Wel is duidelijk dat veel patiënten baat hebben bij een Botox-behandeling. Met name migraine-gevallen waarbij een verhoogde spanning in bepaalde spieren aanwezig is maken een grote kans op verbetering na een Botox®-behandeling.

functionele behandelingen

De behandeling neemt ongeveer 15 minuten in beslag en is nagenoeg pijnloos.


Indien nodig kan door koeling of een verdovingscrème de betreffende locatie verdoofd worden. Er wordt altijd 2 weken na de behandeling een controleafspraak met u gemaakt om het effect van de behandeling te beoordelen.

functionele behandelingen

Binnen 14 dagen is de Botox® helemaal ingewerkt en zou u verandering moeten merken. Van de patiënten met migraine wegens verhoogde spierspanning merkt meer dan 70% verbetering na een Botox®-behandeling.


Botox is echter een stof die door het lichaam wordt afgebroken. Het effect van de botox-behandeling is dus tijdelijk. Bij migraine of tandenknarsen duurt dit gemiddeld 3 tot 6 maanden. Wanneer de behandeling met regelmaat wordt herhaald heeft het langer effect.

Functionele behandelingen

Tijdens het adviesgesprek zal de arts een behandelplan voorstellen aan de hand van uw klachten. In het behandelplan zullen de kosten eveneens worden opgenomen, zodat u weet waar u aan toe bent.


Een behandeling met tijdelijke injectables is altijd maatwerk. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid die wordt verbruikt. 

Behandeling Prijs
Migraine v.a. € 250,-
Tandenknarsen v.a. € 250,-
Hyperhidrosis (overmatig zweten) v.a. € 450,-

Stel uw vraag aan een specialist

Deze vraag stellen we u om SPAM te voorkomen.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen