A | A | A

Vet verwijderen door bevriezing

Veel mensen hebben last van overtollig lichaamsvet op plaatsen waar ze het vaak niet willen: de benen, de heupen en de buik. Meestal is dit het gevolg van het ‘goede leven’. Ook na het aanpassen van de levensstijl, waarbij sporten en goede voeding voorop staan, kunnen hardnekkige vetophopingen blijven bestaan. Liposuctie lijkt dan de enige methode om het vet te verwijderen. Er is ook een andere mogelijkheid: CoolSculpting. Dermatoloog Menno Gaastra legt in het magazine Alle Mensen Zorg en Welzijn uit hoe CoolSculpting werkt.

Wat is CoolSculpting?

CoolSculpting is een methode waarbij vetcellen van buitenaf bevroren worden bij een temperatuur van 4 graden Celsius en hierdoor afsterven. Dit gebeurt op een gecontroleerde manier waardoor geen bijwerkingen en beschadigingen optreden.

Zijn er ook andere apparaten dan CoolSculpting die dit kunnen?

Er zijn apparaten die beweren hetzelfde te kunnen. Van al deze apparaten is de werking nooit aangetoond. De Amerikaanse voedselen warenautoriteit heeft dan ook CoolSculpting als enige bewezen behandeling gekenmerkt. Ook heeft recent de  consumentenbond in Nederland zich uitgesproken over deze behandeling. Zij kwamen tot dezelfde conclusie. CoolSculpting apparatuur is als enige bewezen werkzaam voor het verwijderen van overtollig vet door bevriezing.

Is het effect blijvend?

De vetcellen die verwijderd zijn door middel van CoolSculpting blijven weg. Helaas is de behandeling niet voor alle vetophopingen geschikt. Met name vetophoping direct onder de huid reageert goed op de CoolSculpting behandeling. Het is dus belangrijk een  goede intake te doen. Dit vindt plaats in ons centrum door de CoolSculpting specialisten. Op dit moment is het toe te passen op de zogenaamde “mannenborsten”, onderkin, binnenkant van de bovenarmen, heupen, buik en binnen- en buitenkant van de bovenbenen.

Is de behandeling pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt een handstuk op het te behandelen gebied geplaatst. Dit voelt als trekken aan de huid, net alsof er licht geknepen wordt. Dan begint de koelingsfase, waarbij een gevoel van kou kan ontstaan. Dit verdwijnt na 10 minuten. De behandeling van één gebied duurt ongeveer een uur. Na de behandeling kan gewoon weer de dagelijkse routine opgepakt worden.  De eerste week kan het behandelde gebied wat gevoelig zijn.

Wanneer kan ik effect verwachten na de behandeling?

De meeste mensen zien na drie weken al duidelijk verbetering van het behandelde gebied. Dit kan doorgaan tot drie maanden na de behandeling. Bij enkele patiënten is een tweede behandeling nodig, maar 95% van de patiënten is tevreden na één behandeling. Het is daarnaast een veilige behandeling die geen blijvende bijwerkingen met zich meebrengt.

Wat kost deze behandeling?

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en zijn vanaf 695 euro. Een afspraak in ons centrum om de kosten en mogelijkheden te bespreken, is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wanneer het behandelplan uit meerdere sessies bestaat wordt bij elke volgende behandeling een korting toegepast.

Bekijk hier het gehele artikel.

Voor meer informatie over CoolSculpting: http://coolsculptingcentrum-oosterwal.nl/

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen