A | A | A

Goed, Beter, Best Practices: Centrum Oosterwal over transmurale wondzorg

Tijdens het Congres van Zelfstandige Klinieken Nederland is het boek “Goed, beter, best practices” met als ondertitel “Kracht van klinieken” aan Minister Schippers uitgereikt. In het boek staan 34 inspirerende succesverhalen van klinieken die in het bezit zijn van een ZKN-keurmerk. Het boek richt zich op de kracht van zelfstandige klinieken. Centrum Oosterwal is een van de 34 klinieken die met een praktijkvoorbeeld toont hoe zij de meest optimale zorg biedt voor de patiënt. Beschreven wordt de transmurale wondzorg die Centrum Oosterwal heeft georganiseerd.

Uit de verhalen blijkt dat ondernemerschap in de zorg positief bijdraagt aan de koploperspositie van Nederland op het gebied van zorg. Zelfstandige klinieken bieden hoogwaardige, innovatieve, kwalitatieve medisch specialistische zorg met een duidelijke focus op de patiënt. In de verhalen komt de gedrevenheid naar voren die klinieken hebben om de zorg voor patiënten te verbeteren. Focus en kleinschaligheid zijn daarbij de voorwaarden voor succes. Ondernemerschap maakt de zorg beter. Het feit dat klinieken kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid meten en laten zien waar ze goed in zijn, geeft aan dat ze transparant willen zijn.

Het verhaal van Centrum Oosterwal gaat over de transmurale wondzorg die Centrum Oosterwal heeft georganiseerd. De aanleiding hiervoor was het ontbreken van een centrale regiefunctie voor patiënten met chronische en complexe wonden. Dit resulteerde vaak in ondoelmatige zorg en leidde tot onnodige hoge kosten.  

Bij transmurale zorg, ook wel ketenzorg genoemd, wordt de zorg aangeboden door meerdere zorgverleners. Centrum Oosterwal werkt intensief samen met de verpleegkundigen en verzorgenden van een thuiszorgorganisatie in de regio om de patiëntzorg op maat te kunnen leveren.

Bekijk hier het artikel Best Practicices Centrum Oosterwal.

Bekijk hier het volledige boek "Goed beter best practives - Kracht van Klinieken".

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen