A | A | A

Dermatoloog Gaastra positief over nieuwe afspraken rondom spataderen

In het Zorginstituut Magazine editie juni 2017 legt dermatoloog Menno Gaastra uit dat hij positief is over de vernieuwde afspraken die gemaakt zijn door het Zorginstituut rondom de vergoeding van spataderen.

Het Magazine is het kwartaalblad van Zorginstituut Nederland en bevat nieuws en achtergrondartikelen over de vele facetten van het zorgstelsel.

Zorginstituut Nederland bevordert de kwaliteit van onze gezondheidszorg en adviseert over de inhoud van de verplichte zorgverzekeringen. Op deze manier houdt elke burger toegang tot goede zorg, tegen aanvaardbare kosten voor ons allemaal: niet meer dan nodig en niet minder dan noodzakelijk.

Dermatoloog Menno Gaastra legt in het Magazine uit waarom hij blij is met de door het Zorginstituut opgestelde nieuwe afspraken over de behandeling en vergoeding van spataderen. Deze afspraken zijn door het Zorginstituut gemaakt in samenwerking met vaatchirurgen, dermatologen, patiënten en verzekeraars en zijn positie voor zowel de arts als de patiënt. Voor de werkvloer is het duidelijk welke behandelingen wel en welke niet vergoed worden. Voor patiënten zijn de nieuwe afspraken prettig omdat vaak nog ten onrechte gedacht wordt dat spataderen een cosmetisch probleem zijn en daarom te lang gewacht wordt met naar de huisarts te gaan. Dit kan het gevolg hebben dat ernstige problemen als eczeem en open wonden kunnen optreden. Er wordt verwacht dat de nieuwe afspraken er voor zorgen dat mensen eerder met hun spataderen naar de huisarts gaan en de kans dus kleiner wordt dat er complicaties optreden.

Lees hier het artikel waarin dermatoloog Mennno Gaastra aan het woord is.

Bekijk hier het gehele Zorginstituut Magazine juni 2017. 

 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen