A | A | A

Gezondheidsthema van de week NHD: huidtherapie

Op NHD Gezond beantwoordt Nike Ramaker drie lezersvragen over huidtherapie. Van 7 tot en met 14 oktober is het de landelijke Week van de Huidtherapie en openen diverse huidtherapeuten hun deuren voor het publiek. Een huidprobleem kan lastig zijn. Het kan pijnklachten geven of iemand onzeker maken. Een huidtherapeut kan voor veel huidproblemen een oplossing bieden.

Iedere huid omhult een uniek mens! Geen mens is hetzelfde. De meest effectieve aanpak van huid- en oedeemklachten verschilt daarom ook per mens. Nike Ramaker weet daar alles van. De huidtherapeute van Centrum Oosterwal beantwoordt drie vragen over dit onderwerp.


1. Hoe pakt Centrum Oosterwal een huidprobleem aan?

Voor het opstellen van een persoonlijk behandelplan is het van belang dat duidelijk is wat uw klachten zijn of wat u graag wilt laten behandelen. Daarom vindt er altijd een intakegesprek plaats voorafgaand aan een behandeling. Tijdens dit gesprek neemt de huidtherapeut een vragenlijst met u door, zodat we een duidelijk beeld krijgen van uw hulpvraag.
Naast vragen over uw gezondheid, medicatiegebruik en eventuele eerdere behandelervaringen, bekijken we het te behandelen gebied. Aan de hand van deze informatie kunnen we u goed informeren over de behandelmogelijkheden die voor u geschikt zijn. Soms is samenwerken met een huisarts of dermatoloog wenselijk om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Ook worden de kosten van de behandeling besproken en de eventuele vergoeding door de zorgverzekeraar. Dit intakegesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

2. Welke verschillende huidtherapeutische behandelingen zijn er?

Voor de volgende huidtherapeutische behandelingen kunt u bij Centrum Oosterwal terecht:
Acne, lymfoedeem, lipoedeem, littekens en (over)beharing. Tevens hebben wij cosmetische huidverbeterende behandelingen voor couperose, rosacea, pigmentvlekken, huidveroudering en andere (huid)oneffenheden. Daarnaast kunt u terecht voor de behandeling van overmatig zweten van de oksels en voor het verminderen van plaatselijke vetophopingen.

3. Waarom heeft iedereen een andere behandeling nodig?

Iedereen is uniek, vandaar dat we voor iedereen een persoonlijk behandelplan opstellen.
De conditie van uw huid, het eventueel gebruik van medicatie en overgevoeligheid zijn belangrijke factoren waar we rekening mee houden bij het opstellen van het behandeladvies.
Daarom vindt er altijd eerst een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek plaats waarin we de verschillende mogelijkheden bespreken en toelichten.

Week van de huidtherapie:

Bent u benieuwd wat wij voor uw huidprobleem kunnen betekenen? Tijdens de Week van de Huidtherapie kunt u langskomen voor een gratis en vrijblijvend persoonlijk advies.

Informatieavond Huidtherapie en Laserbehandelingen
- Donderdag 5 oktober 19.00-20.30 uur, Centrum Oosterwal Alkmaar (graag aanmelden)
Inloopspreekuren
- Zaterdag 7 oktober 10.00-13.00 uur, Centrum Oosterwal Heerhugowaard
- Donderdag 12 oktober 13.00-16.00 uur, Centrum Oosterwal Alkmaar

Bekijk hier het gezondheidsplatform van het Noordhollands Dagblad en de drie lezersvragen met antwoorden.

NHD Gezond is een onderdeel van de site van het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander, IJmuider Courant en Dichtbij.nl over gezondheid en zorg. Op deze site staan o.a. artikelen, blogs en een zorgagenda.
Bezoekers van de site kunnen vragen stellen aan specialisten over een medisch thema. Elke week wordt een ander onderwerp behandeld. Onze specialisten zullen regelmatig terugkeren op het platform om vragen over o.a. huidaandoeningen en spataderen te beantwoorden. 

 

 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen