A | A | A

Particuliere kliniek scoort bij patiënt

Van alle ziekenhuizen krijgen zelfstandige klinieken het hoogste cijfer van patiënten: gemiddeld een 8,8. Dat blijkt uit 80.000 beoordelingen op Zorgkaartnederland.nl

De entourage en de persoonlijke bejegening zorgen voor de hoge score, stelt de Patiëntenfederatie, initiatiefnemer van Zorgkaart Nederland. Woordvoerder Thom Meens: "Patiënten kunnen na verwijzing van de huisarts vaak dezelfde week nog bij een kliniek terecht en zijn dan snel klaar: van een MRI-scan tot een afspraak met de specialist." De universitair medisch centra scoren relatief het slechtst met een 7,7.

De naam zelfstandige klinieken of behandelcentra is geïntroduceerd om het verschil te maken met privéklinieken waar behandelingen plaatsvinden die niet worden vergoed en die in het verleden nogal eens negatief in het nieuws kwamen.

Bij de 150 klinieken op 350 locaties van branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) gaat het voor 90 procent om zorg die wel wordt vergoed. Populair zijn dermatologie, orthopedie en de behandeling van borstkanker. De klinieken richten zich op één specialisme, zodat de academische en grote ziekenhuizen de complexe patiënten kunnen behandelen.

De zelfstandige klinieken doen het dus erg goed. Door de focus op één specialisme wordt kwalitatief zeer hoge medische zorg aangeboden. De wachttijden zijn kort, de lijntjes tussen de specialisten ook en is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Centrum Oosterwal scoort met een 8,9 zelfs bovengemiddeld! Bekijk onze score op Zorgkaart Nederland en indien u zou willen, kunt u een beoordeling geven. 

 

Lees hier het gehele artikel van ZKN, de brancheorganisatie van de zelfstandige klinieken in Nederland: http://www.zkn.nl/nieuws/particuliere-kliniek-scoort-bij-patient/372 

 

 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen