A | A | A

Huidveroudering: het verraadt je leeftijd

Al honderden jaren zijn mensen op zoek naar de bron van de eeuwige jeugd. Iedereen wil wel oud worden, maar met de voordelen van de het jong zijn, waaronder een mooie gladde huid. Menno Gaastra, dermatoloog bij Centrum Oosterwal in Alkmaar vertelt over huidveroudering in het Noordhollands dagblad.

Wat verraadt je ware leeftijd?

“Met name onze huid verraadt vaak hoe oud cq jong we zijn. Zonlicht speelt een belangrijke rol hierin. En niet alleen door uitgebreid languit in de zon te gaan liggen. Ook door gewoon buiten te zijn heeft je huid te lijden van de zon. Door bijvoorbeeld te werken in je tuin of op je balkon, buiten te sporten, boodschappen te doen oflekker te fietsen.”

Wat doet zonlicht met je huid?

“Zonlicht geeft op genetische niveau veranderingen. Hierdoor treedt o.a. verlies van elasticiteit en stevigheid van de huid op, waardoor deze slap wordt en rimpels kunnen ontstaan. Ook veroorzaakt het pigmentvlekken.”

Wat kun je eraan doen?

“Allereerst je goed beschermen in het zonlicht. Daarnaast kun je de soepelheid van de huid zoveel mogelijk behouden door de huid zoveel mogelijk vochthoudend te laten zijn. Dat betekent met grote regelmaat je huid goed vet houden met crèmes. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt. Er zijn behandelingen die de effecten van huidveroudering duidelijk kunnen verminderen. Het volumeverlies in je gezicht kun je bijvoorbeeld opvullen met hyaluronzuur fi llers of met eigen vet. De rimpels die het gevolg zijn van spieractiviteit onder de huid kun je weer goed behandelen met Botox. Vlekken en kleine bloedvaatjes zijn goed behandelbaar met de Forever Young BBL. Een IPL apparaat dat specifi ek de verouderingsverschijnselen van de huid tegengaat.”

Kom naar de Open Dag
U bent van harte welkom op zaterdag 17 maart van 10.00 tot 13.00 uur tijdens de open dag bij Centrum Oosterwal in Alkmaar. Naast dermatologen staan plastisch chirurgen, huidtherapeuten, spataderspecialisten en verpleegkundigen voor u klaar. Er is van alles te doen en te bekijken. Kijk op www.centrum-oosterwal.nl voor meer informatie.

Regelmatig verschijnt er een medische column in het Noordhollands Dagblad / Haarlems Dagblad van één van onze specialisten. Bekijk de column van dermatoloog Menno Gaastra over huidveroudering verschenen zaterdag 10 maart in het Noordhollands Dagblad hier.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen