A | A | A

Succesvolle Open Dag

Van maandag 12 t/m zaterdag 17 maart organiseerden meer dan 1400 zorginstellingen in Nederland activiteiten om te laten zien hoe het er aan toe gaat in de zorg- en welzijnssector. Dit recordaantal geopende locaties trok een groot aantal bezoekers. Ook de open dag bij Centrum Oosterwal op zaterdag 17 maart werd goed bezocht.

Ruim 700 bezoekers kwamen afgelopen zaterdag langs bij Centrum Oosterwal. Artsen, huidtherapeuten, verpleegkundigen en ondersteunend personeel gaven tijdens de open dag een kijkje achter de schermen door de bezoekers te laten zien wat hun werk inhoudt. Zij hebben enthousiast de vele en uiteenlopende vragen beantwoord en lieten hun hart voor de zorg spreken!

Erg populair was het maken van een UV-scan van het gezicht waarbij zonneschade die nog niet met het blote oog te zien is, zichtbaar werd. Tijdens het bekijken van de scan, kreeg men uitleg over wat de zon met uw huid kan doen en informatie over de juiste zonbescherming.

Daarnaast werden vragen over de behandeling van spataderen beantwoord door de behandeling te laten zien op een nepbeen en kon men binnenlopen bij diverse lezingen. De werking van stikstof werd uitgelegd, door te laten zien wat stikstof doet op een roos en men kon zelf naald en draad ter hand nemen om te ervaren hoe het is om een hechting te maken.
Ook kon men terecht met vragen over cosmetische ingrepen en live kon worden meegekeken bij verschillende cosmetische behandelingen.

 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen