A | A | A

Alles over de zon en huidkanker in Vraag Vandaag van KWF

Donderdag 21 juni, op de eerste dag van de zomer, zond KWF live op Facebook de tweede editie van Vraag Vandaag uit. Vraag Vandaag is het online nieuwsprogramma van KWF en deze keer stond de uitzending geheel in het teken van zonbescherming en huidkanker.

In dit online nieuwsprogramma werd uitgelegd hoe je zelf de kans op huidkanker verkleint, werden de meest voorkomende feiten en fabels over zonbescherming besproken en zag je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van genezing van kanker.

In de uitzending zag je dat presentatrice Anouk Smulders langs kwam bij dermatoloog Menno Gaastra in Centrum Oosterwal om uit te zoeken hoe huidkanker te signaleren is. Als huidkanker in een vroeg stadium ontdekt wordt is de kans op genezing vele malen groter. Tijdens haar bezoek besprak zij ook het effect van zonnebrandcrème en legde dermatoloog Gaastra uit hoe je je huid het beste beschermen tegen de zon en het ontstaan van huidkanker kan (proberen) te voorkomen.

Tijdens en na de uitzending konden live vragen gesteld worden aan een team van specialisten. Dermatoloog Menno Gaastra nam deel aan dit team en beantwoordde vragen over onder andere zonnen, huidkanker en zonbescherming.  

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen