A | A | A

VenaSeal lijmmethode

In Centrum Oosterwal zijn de eerste 20 patiënten in Nederland behandeld met de nieuwe en unieke lijmmethode van VenaSeal. De VenaSeal™ lijmmethode bestaat uit het afsluiten van de spatader met een speciale weefsellijm.


De ingreep is eenvoudig en veilig toe te passen onder echocontrole. Tot nu toe zijn wereldwijd enkele duizenden patiënten effectief behandeld. De VenaSeal lijmmethode is vrijwel pijnloos, zodat er geen lokale verdoving, ruggenprik of narcose nodig is. De ingreep duurt ongeveer een half uur en de patiënt kan direct na de ingreep naar huis. Compressiekousen zijn niet noodzakelijk, maar bevorderen wel het genezingsproces.

Centrum Oosterwal neemt met zes andere gespecialiseerde klinieken in Europa deel aan de Europese Sapheon Closure System Observational Prospective (eSCOPE) Trial. Met dit onderzoek zal worden bekeken, wat de resultaten op de lange termijn zijn. Duidelijk is al dat de resultaten vergelijkbaar zijn met laser of radiofrequentie energie gedurende de eerste 12 maanden. De indruk bestaat, dat eventuele zenuwschade minder voorkomt, aangezien geen hitte gebruikt wordt.

Het Sapheon Closure System, dat CE-goedkeuring ontvangen heeft in september 2011, is een nieuwe benadering van de behandeling van spataderen als gevolg van veneuze reflux ziekte. De spatader wordt onmiddelijk afgesloten met een speciale medische lijm, die door middel van een gepatenteerd inbrengsysteem in de ader wordt achtergelaten. Centrum Oosterwal is de eerste kliniek in Nederland die deze lijmmethode aanbiedt.

Helaas wordt deze behandeling in Nederland nog niet door de zorgverzekeraars vergoed. Klik hier voor de tarieven.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen