A | A | A

Eindelijk een echt jongere huid

Dermatoloog Menno Gaastra beantwoordt vijf vragen over Forever Young BBL, de nieuwste huidverjongende behandeling uit Amerika, in de zomereditie van Alle Mensen Gezondheid. Door de warmte van lichtenergie vertraagt het verouderingsproces van de huid. De huid ziet er niet alleen jonger uit, maar wordt ook genetisch geprogrammeerd om jonger te zijn. Mensen die zich regelmatig lieten behandelen, zagen er allemaal na verloop van tijd jonger uit.

Wat maakt Forever Young BBL anders dan andere behandelingen?

BBL staat voor Broadband Light. Dit is een samengaan van lichttechnieken die al langere tijd gebruikt worden. Veel mensen kennen de intense pulsed light (IPL) voor bijvoorbeeld ontharing of het verwijderen van kleine bloedvaatjes. Door deze technieken te combineren ontstaat de zpogenaamde Broadband Light.

Een mooi technisch verhaal, maar wat maakt het in de praktijk uit?

Het verschil is, en dat maakt deze behandeling uniek, dat met één apparaat zowel de bloedvaatjes, de overbeharing en de pigmentvlekken behandeld kunnen worden. Het gaat dus in korte tijd meerdere verouderingsverschijnselen aan de buitenkant van de huid tegen.Daarnaast vertraagt het huidverouderingsproces van binnenuit.Met als resultaat een gladde, strakke en egale huid.

Is het effect blijvend?

De behandeling dient met regelmaat herhaalt te worden. Er zullen steeds weer nieuwe verschijnselen van huidveroudering optreden. Bij herhaalde behandeling wordt op moleculair niveau het erfelijk materiaal weer geactiveerd. We dachten dat de ouder wordende huid bepaalde stoffen niet meer kon produceren. Gebleken is nu dat bij herhaalde behandling je erfelijk materiaal die stoffen weer gaat produceren. Elastine (zorgt voor de elasticiteit in de huid), collageen (zorgt voor stevigheid in de huid) en hyaluronzeer (zorgt voor volume in de huid) worden weer aangemaakt. Als je onder de microscoop gaat kijken, zie je dat de oudere huid door de Forever Young BBL behandeling weer is gaan lijken op de jongere huid.

Zijn er bijwerkingen?

Het mooie van dit apparaat is dat er eigenlijk geen bijwerkingen zijn. Doordat er geen chemicaliën of andere stoffen aan te pas komen is de behandeling veilig. Soms kun je kort het gevoel hebben iets te lang in de zon te hebben gezeten. Ook de donkere huid kan zonder problemen behandeld worden. Het effect van de aanpak van de verouderingsverschijnselen aan de buitenkant van de huid is al na 1,5 tot 2 weken te zien. Het activeren van de aanmaak van collageen en elastine duurt wat langer.

Wat kost de behandeling?

De behandeling voor het gezicht kost € 450,-. Hals, decolleté en handen kunnen ook behandeld worden. Twee à drie behandelingen per jaar geven een optimaal effect. Wanneer meerdere behandelingen worden afgesproken, wordt een korting van toegepast. Een eerste afspraak om de kosten en mogelijkheden te bespreken is vrijblijvend en kosteloos.

Dit artikel is verschenen in het de zomereditie 2016 van het magazine Alle Mensen Gezondheid. Klik hier om het originele artikel te bekijken.

 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen