A | A | A

pedicure

In Centrum Oosterwal is Annelies Leijen als medisch pedicure werkzaam. De artsen kunnen u doorverwijzen maar u kunt ook zelf een afspraak maken, zonder verwijzing van een arts.


Annelies Leijen is al sinds 1997 als verpleegkundige werkzaam in Centrum Oosterwal. Door haar werk als dermatologisch verpleegkundige raakte zij zeer geïnteresseerd in de behandeling van voeten. In 2008 heeft zij haar diploma tot pedicure behaald en in 2015 is zij afgestuurd als medisch pedicure. Onderdeel van deze opleiding zijn de certificaten reumatische voet, diabetische voet en risicovoet.

 

Gemiddeld lopen we in ons leven zo'n drie keer de aarde rond. Door de jaren heen krijgen onze voeten heel wat te verduren. Daar zijn ze lang niet altijd tegen bestand. Er kunnen voetproblemen ontstaan en de voeten hebben extra aandacht nodig. De pedicure behandelt verschillende voetproblemen. U kunt o.a. terecht voor de behandeling van de diabetische en de reumatische voet.


Pedicure behandeling

Ook de gezonde voet heeft verzorging nodig. U kunt bij ons terecht voor alledaagse voetproblemen, zoals likdoorns, overtollig eelt en ingegroeide teennagels. De pedicure kan u, naast de behandeling, ook advies geven over uw schoeisel, huidverzorging en persoonlijke hygiëne.

De diabetische voet

De voeten van diabetespatiënten kunnen extra kwetsbaar zijn. Dit komt doordat de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen, het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen en de voeten van stand kunnen veranderen. Hierdoor hebben de voeten van diabetespatiënten extra zorg nodig. Regelmatige controle en behandeling door een speciaal opgeleide pedicure kunnen ernstige problemen voorkomen.

De reumatische voet

De voeten van reumapatiënten zijn meer kwetsbaar en gevoeliger dan de voeten van gezonde mensen. De voeten zijn vaak extra gevoelig door gewrichts- en slijmbeursontstekingen. Ook ontstaat vaak 'slijtage' in de gewrichten of kan de stand van de voet veranderen. De reumatische voet vraagt hierdoor extra zorg. Deze zorg kan onze pedicure u geven.

Risicovoet

Naast verzorging van de diabetische en reumatische voet kunt u ook terecht voor de oudere voet, de verwaarloosde voet en de spastische voet. Deze voeten hebben extra aandacht nodig en regelmatige behandeling kan problemen voorkomen.

De pedicure werkt vaak op verwijzing van de huisarts of specialist, maar een verwijzing is echter niet altijd noodzakelijk. U kunt dus ook zonder verwijzing een afspraak maken.

Om uw voetverzorging in aanmerking te laten komen voor vergoeding moet de behandeling worden uitgevoerd door een pedicure die is gecertificeerd voor voetverzorging bij diabetes- en reumapatiënten. Onze pedicure heeft deze certificaten in haar bezit en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Pedicure.


Wij zijn aangesloten bij de zorggroep Diazon, waardoor diabetespatiënten na verwijzing van de huisarts met een SIMM classificatie preventieve voetzorg door de zorgverzekeraar vergoed kunnen krijgen. Indien u wordt verwezen door een internist, gaat vergoeding niet via de zorggroep Diazon. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u recht heeft op vergoeding of dit bekijken in de onderstaande link.

De voetverzorging van reumapatienten en de risocovoet kan in aanmerking komen voor vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar of bekijken via onderstaande link.

Door te klikken op de onderstaande link, kunt u zien welke vergoeding van voetzorg voor u van toepassing is. Per zorgverzekeraar vindt u informatie over de verzekering, het aantal behandelingen en het bedrag dat wordt vergoed. http://www.kwaliteitsregisterpedicures.nl/pages/26/Consumenten/Dekking-zorgverzekeraars.html

 

Stel uw vraag aan een specialist

Deze vraag stellen we u om SPAM te voorkomen.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen