A | A | A

Nieuws

Acne niet alleen een puberprobleem

In het NRC vertelt journalist Manouk van Egmond over een probleem dat niet alleen bij pubers speelt, maar ook bij volwassenen: acne. Ze vraagt dermatoloog Menno Gaastra om uitleg.

Waarom heet eczeem ook wel ‘de verborgen ziekte’?

Op www.indehuidvan.nl schrijven dermatoloog Menno Gaastra en zijn patiënt Christa Overtoom regelmatig brieven naar elkaar. In deze brieven gaat het over het wel en wee van leven met atopisch eczeem en stellen zij vragen aan elkaar.

Vertel je arts wat er voor jou écht toe doet

In de bijlage 'Psoriasis' van De Telegraaf vertelt dermatoloog Menno Gaastra waarom het belangrijk is dat er een goede relatie is tussen de arts en de patient. Dit geldt niet alleen bij het hebben van psoriasis maar geldt bij het hebben van elke huidziekte. 

Inloopspreekuren tijdens Week van de Huidtherapie 2019

Van 7 tot en met 12 oktober is het de landelijke Week van de Huidtherapie. Tijdens deze week kunt u op maandag 7 oktober van 13.00 - 16.00 uur in Alkmaar en op zaterdag 12 oktober van 12.00 - 14.00 uur in Heerhugowaard binnenlopen voor een gratis en vrijblijvend advies van onze huidtherapeuten.

Nieuw bij Centrum Oosterwal: DR.CYJ Hair Filler

Haaruitval en dunner wordend haar komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder erfelijkheid, hormonen, zwangerschap en stress. DR.CYJ Hair Filler is een effectieve behandeling tegen haaruitval en u kunt hiervoor nu terecht bij Centrum Oosterwal.

Helpt aftersun om de huid te herstellen?

Dermatoloog Menno Gaastra werd tijdens de uitzending van Radar Radio gevraagd of aftersun kan helpen de huid te herstellen als je huid is verbrand door de zon. 

Het belang van goed contact tussen arts en patiënt

Op www.indehuidvan.nl schrijven dermatoloog Menno Gaastra en zijn patiënt Christa Overtoom regelmatig brieven naar elkaar. In deze brieven gaat het over het wel en wee van leven met atopisch eczeem en stellen zij vragen aan elkaar.

Hoe ongezond is nagelbijten volgens dermatoloog Gaastra

Nagelbijten wordt onder de slechte gewoontes geschaard. Constant je vingers in je mond stoppen: dat kan niet goed zijn. Maar hoe ongezond is het precies? Dermatoloog Menno Gaastra beantwoordt zeven vragen over deze gewoonte op NU.nl

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen