A | A | A

Nieuws

Check jezelf op huidkanker, maar ook elkaar!

Melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker, staat in de top-3 van de meest voorkomende vormen van kanker onder jongeren. Je huid regelmatig controleren op verdachte plekjes is heel belangrijk. In de oncologie bijlage van de Telegraaf aandacht voor huidkanker en het belang van je huid checken op verdachte plekjes

Huidkankercampagne 2020 'Hoe ziet je huid er écht uit?'

Deze week wordt de campagne van de Nederlandse vereniging van dermatologen 'Hoe ziet je huid er echt uit?' voor de tweede keer ingezet dit jaar. Huidkanker is helaas nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, awareness blijft dus heel belangrijk. Vaak wordt huidkanker veroorzaakt door teveel en onbeschermde blootstelling aan uv-straling. Voorkomen van zonneschade aan de huid en regelmatige zelfcontrole van de huid zijn dan ook essentieel! 

Is douchegel slecht voor je huid?

Douchegel is bedoeld om wat vettigheid van de huid af te halen om extra schoon te worden. Dit betekent dat ook het beschermend vetlaagje op de huid opgelost kan worden. Water alleen droogt de huid al uit, als je je ook wast met douchegel, zal de huid veel sneller uitdrogen.douchegel gebruiken voor je huid? Dermatoloog Menno Gaastra geeft antwoord op Radar.avrotros.nl.

Huidkankerweek

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks komen er 70.000 nieuwe patiënten bij en hun aantal neemt nog steeds toe. Reden voor lancering van de Huidkankerweek van 22 tot en met 26 juni, georganiseerd door Bureauvijftig in samenwerking met de beroepsvereniging van dermatologen NVDV, patiëntenorganisatie de Huidkanker Stichting (HUKAs), SkinVision en ouderenvereniging ANBO. Doel van de week is aandacht te vragen en bewustwording te creëren voor de risico’s van huidkanker.

Alles over zonbescherming met de beste zonnebrandtips voor 2020

De zon staat voor buitenspelen, zwemmen en vitamine D. Maar ook voor verbranding, een zonnesteek en zonneallergie. We weten allemaal dat insmeren super belangrijk is, vooral bij jonge kinderen, maar hoe zat het ook alweer?
Op ouders.nl geeft dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer uitleg over zonbescherming. 

Bewustzijn van risico op huidkanker door te zonnen is nog niet groot genoeg

Het is nu al de warmste lente ooit. En dus werpen velen zich vol overgave in de zon om de huid te bruinen. Maar dat warme zonnetje kan de huid fikse schade toebrengen, want bijna 73.000 mensen kregen vorig jaar de diagnose huidkanker te horen. Dermatoloog Daniel Kadouch legt in het Noordhollands Dagblad uit dat het bewustzijn over huidkanker groter is dan voorheen, maar absoluut nog niet groot genoeg.

Dag van de zonnebrand

27 mei is het de “Dag van de Zonnebrand”. De afgelopen jaren is de zonkracht in Nederland enorm toegenomen. Goed om even stil te staan bij het belang van het beschermen van je huid, met onder meer zonnebrandcrème.

Coronavirus COVID-19

De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan. 

Hoe ziet je huid er echt uit?

Vandaag geeft de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, de wetenschappelijke vereniging van dermatologen, samen met haar partners het startsein voor een nieuwe brede bewustwordingscampagne. Gericht op zowel ouderen als jongeren, jonge ouders en pubers komen er de komende periode verschillende uitingen voorbij. Het verbindende thema is de vraag ‘Hoe ziet je huid er écht uit?’

Corona geeft zon kracht

Het lijkt sinds het begin van de coronacrisis steeds zonniger. Er is veel minder luchtvervuiling en daardoor zijn er minder wolken. Ook kan de zon volop schijnen en dat gaan we de rest van de zomer merken. In EditieNL wordt uitgelegd hoe dit kan en benadrukt dermatoloog Menno Gaastra het belang van goed smeren!

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen