A | A | A

Nieuws

Hoe ongezond is nagelbijten volgens dermatoloog Gaastra

Nagelbijten wordt onder de slechte gewoontes geschaard. Constant je vingers in je mond stoppen: dat kan niet goed zijn. Maar hoe ongezond is het precies? Dermatoloog Menno Gaastra beantwoordt zeven vragen over deze gewoonte op NU.nl

Agressieve aanpak melanomen vaak succesvol

In de bijlage ‘De Huid’ van De Telegraaf vertelt dermatoloog menno Gaastra over huidkanker en de aanpak van melanomen, de meest agressieve en snelgroeiende vorm van huidkanker. Vroege ontdekking en snelle behandeling is bepalend voor de overlevingskans.

Hoe beschermt u zich goed tegen de zon?

Wie graag in de zon zit doet er goed aan om zich te beschermen. Want naast al het goeds wat de zon brengt, is bijvoorbeeld de uv-straling erg schadelijk voor de huid. Maar hoe beschermt u zich het beste? In het programma MAX vakantieman van Omroep Maxdermatoloog Menno Gaastra deze vraag.

Lentekriebels met een dunne huid

Op www.indehuidvan.nl schrijven dermatoloog Menno Gaastra en zijn patiënt Christa Overtoom regelmatig brieven naar elkaar. In deze brieven gaat het over het wel en wee van leven met atopisch eczeem en stellen zij vragen aan elkaar.

Spataderen, blijf er niet te lang mee lopen

Spataderen komen veel voor. Ze zijn niet altijd zo onschuldig als men denkt. Als er te lang gewacht wordt met behandelen kunnen er ernstige klachten ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om er vanaf te komen. Fleboloog Michael Mooij beantwoordt vijf vragen over spataderen in de medische column van het Haarlems Dagblad.

Menno Gaastra dermatoloog van het jaar 2019

Tijdens de Dermatologendagen op 21 maart is De Gouden Leeuw Dermatologieprijs uitgereikt aan dermatoloog Menno Gaastra. Hij is hiermee de dermatoloog van 2019 geworden.

Centrum Oosterwal 'als beste beoordeeld'in Elsevier klinieken onderzoek

Afgelopen week is het jaarlijkse klinieken onderzoek gepresenteerd in Elsevier Weekblad. In samenwerking met strategisch adviesbureau SiRM onderzocht Elsevier Weekblad bij welke particuliere klinieken u het beste terecht kunt voor diverse behandelingen. De klinieken zijn beoordeeld op twee onderdelen: organisatie en uitvoering. Centrum Oosterwal scoort 'als beste beoordeeld' in de categorie huid dermatologische ingrepen!

Informatiebijeenkomsten spataderen

Spataderen zijn uitgezette aderen. Het kunnen vingerdikke kronkelige onderhuidse aderen zijn waarin de klepjes niet meer goed sluiten of oppervlakkige in de huid gelegen blauwe of rode vaatjes. Je kunt er vervelende klachten van krijgen als een moe en zwaar gevoel in de benen, nachtelijke krampen, zwelling van de enkels en pijn. Gelukkig zijn spataderen goed te behandelen.

Wilt u hier meer over weten? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten over spataderen die binnenkort op het programma staan.

Succesvolle open dag!

Ruim 600 bezoekers hebben afgelopen zaterdag de open dag van Centrum Oosterwal bezocht die gehouden werd op de landelijke dag van zorg en welzijn. 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen