A | A | A

Nieuws

Bewustzijn van risico op huidkanker door te zonnen is nog niet groot genoeg

Het is nu al de warmste lente ooit. En dus werpen velen zich vol overgave in de zon om de huid te bruinen. Maar dat warme zonnetje kan de huid fikse schade toebrengen, want bijna 73.000 mensen kregen vorig jaar de diagnose huidkanker te horen. Dermatoloog Daniel Kadouch legt in het Noordhollands Dagblad uit dat het bewustzijn over huidkanker groter is dan voorheen, maar absoluut nog niet groot genoeg.

Dag van de zonnebrand

27 mei is het de “Dag van de Zonnebrand”. De afgelopen jaren is de zonkracht in Nederland enorm toegenomen. Goed om even stil te staan bij het belang van het beschermen van je huid, met onder meer zonnebrandcrème.

Coronavirus

De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan. 

Hoe ziet je huid er echt uit?

Vandaag geeft de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, de wetenschappelijke vereniging van dermatologen, samen met haar partners het startsein voor een nieuwe brede bewustwordingscampagne. Gericht op zowel ouderen als jongeren, jonge ouders en pubers komen er de komende periode verschillende uitingen voorbij. Het verbindende thema is de vraag ‘Hoe ziet je huid er écht uit?’

Corona geeft zon kracht

Het lijkt sinds het begin van de coronacrisis steeds zonniger. Er is veel minder luchtvervuiling en daardoor zijn er minder wolken. Ook kan de zon volop schijnen en dat gaan we de rest van de zomer merken. In EditieNL wordt uitgelegd hoe dit kan en benadrukt dermatoloog Menno Gaastra het belang van goed smeren!

Hoe voorkom je droge handen door het vele handen wassen?

Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen wordt geadviseerd je handen vaak en goed te wassen. In de uitzending bij Stax&Toine op NPORadio1 legt dermatoloog Menno Gaastra uit hoe je dit doet en wat je kunt doen aan droge handen die hierdoor kunnen ontstaan.

Wereldkankerdag 4 februari - huidkanker komt steeds vaker voor

Het aantal mensen dat huidkanker krijgt is het afgelopen jaar weer gestegen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) die deze week bekend zijn geworden. Huidkanker blijft de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Bij het ontstaan van huidkanker speelt overmatige blootstelling (met name op jonge leeftijd) aan uv-straling afkomstig van de zon en/of zonnebank een belangrijke rol.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen