A | A | A

Nieuws

Kom langs op de Open Dag bij Centrum Oosterwal

Op zaterdag 17 maart is het open dag bij Centrum Oosterwal in Alkmaar. Van 10.00 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom. Een unieke gelegenheid om eens een kijkje te komen nemen bij ons achter de schermen.

Zonnebank schadelijk

In het magazine Vriendin van 12 januari geeft dermatoloog Menno Gaastra antwoord op de vraag of het gebruik van de zonnebank wel verstandig is.

Witte vlekken: vitiligo?

Patiënten met vitiligo hebben witte vlekken op hun huid. Op deze plaatsen ontbreekt het pigment. Veel mensen hebben psychosociale klachten. De chronische huidaandoening vitiligo komt in Nederland voor bij ongeveer 240.000 mensen. Dermatoloog Menno Gaastra van Centrum Oosterwal beantwoordt drie vragen over dit onderwerp.

Centrum Oosterwal nu ook in Haarlem

In 2018 opent Centrum Oosterwal een nieuwe vestiging in Haarlem. Vanaf januari kunt u terecht bij de ervaren dermatoloog dr. Rob Beljaards op de Fonteinlaan 5 in Haarlem.

Thema van de week: huidveroudering en huidtherapie

Iedereen krijgt met huidveroudering te maken. De huid gaat verslappen, wordt minder egaal en kan vlekken gaan vertonen. Als u zich hier aan stoort, kan een huidtherapeut veel voor u betekenen. Nike Ramaker vertelt op het gezondheidsplatform van het Noordhollands Dagblad wat zij en haar team aan behandelmogelijkheden hebben. Zij beantwoordt drie lezersvragen over huidveroudering.

Dermatoloog Menno Gaastra in Radar tv

Via internet kan men tegenwoordig een zogeheten moedervlekverwijderaar kopen om thuis moedervlekken, wratjes, bultjes en bijvoorbeeld tattoos weg te branden. Een kwalijke zaak vinden de dermatologen. Dermatoloog Menno Gaastra legt in Radar tv uit waarom.

Hidradenitisch, een chronisch probleem

Op 28 november 2017 organiseert de Hidradenitis Patiënten Vereniging bij Centrum Oosterwal een bijeenkomst over o.a. behandelmogelijkheden en wondverzorging bij hidradenitis. Dermatoloog Menno Gaastra van Centrum Oosterwal in Alkmaar geeft dit maal antwoord op vijf vragen over deze aandoening in het Noordhollands Dagblad.

Thema NHD Gezond: open been

Een open been is een vervelend gevolg van verschillende aandoeningen. En dus zijn er ook diverse aanleidingen en diverse behandelingen. Fleboloog Michael Mooij beantwoordt deze week drie vragen over het open been op NHD Gezond, het gezondheidsplatform van het Noordhollands Dagblad.

Hidradenitis Patiënten Vereniging bijeenkomst

De Hidradenitis Patiënten Vereniging organiseert op dinsdag 28 november gezamenlijk met Centrum Oosterwal een een bijeenkomsten voor patiënten met hidradenitis en hun naasten met informatie over behandelmogelijkheden, wondverzorging en onderzoek.

Atopisch eczeem: aanleg is levenslang aanwezig

Atopisch eczeem is een vervelende klacht. Maar wat dit precies inhoudt, vertelt dermatoloog Menno Gaastra. Hij beantwoordt drie vragen over dit onderwerp op het gezondheidsplatform van het Noordhollands Dagblad NHD Gezond.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen