A | A | A

Nieuws

Thema NHD Gezond: open been

Een open been is een vervelend gevolg van verschillende aandoeningen. En dus zijn er ook diverse aanleidingen en diverse behandelingen. Fleboloog Michael Mooij beantwoordt deze week drie vragen over het open been op NHD Gezond, het gezondheidsplatform van het Noordhollands Dagblad.

Hidradenitis Patiënten Vereniging bijeenkomst

De Hidradenitis Patiënten Vereniging organiseert op dinsdag 28 november gezamenlijk met Centrum Oosterwal een een bijeenkomsten voor patiënten met hidradenitis en hun naasten met informatie over behandelmogelijkheden, wondverzorging en onderzoek.

Atopisch eczeem: aanleg is levenslang aanwezig

Atopisch eczeem is een vervelende klacht. Maar wat dit precies inhoudt, vertelt dermatoloog Menno Gaastra. Hij beantwoordt drie vragen over dit onderwerp op het gezondheidsplatform van het Noordhollands Dagblad NHD Gezond.

Particuliere kliniek scoort bij patiënt

Van alle ziekenhuizen krijgen zelfstandige klinieken het hoogste cijfer van patiënten: gemiddeld een 8,8. Dat blijkt uit 80.000 beoordelingen op Zorgkaartnederland.nl

Gezondheidsthema van de week NHD: huidtherapie

Op NHD Gezond beantwoordt Nike Ramaker drie lezersvragen over huidtherapie. Van 7 tot en met 14 oktober is het de landelijke Week van de Huidtherapie en openen diverse huidtherapeuten hun deuren voor het publiek. Een huidprobleem kan lastig zijn. Het kan pijnklachten geven of iemand onzeker maken. Een huidtherapeut kan voor veel huidproblemen een oplossing bieden.

Acne behandeling: samenspel van specialist en patiënt

Acne kan je heel onzeker maken. Daarnaast kunnen de ontstekingen die ontstaan ook pijnlijk zijn. Gelukkig kan er veel aan acne gedaan worden. Huidtherapeut Nike Ramaker beantwoordt vragen over de behandeling van acne in de medische column van het Noordhollands Dagblad.

Spataderen: blijf er niet te lang mee lopen.

Spataderen komen veel voor. Ze zijn niet altijd zo onschuldig als men denkt. Als er te lang gewacht wordt met behandelen kunnen er ernstige klachten ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om er vanaf te komen. Fleboloog Michael Mooij beantwoordt vijf vragen over spataderen in de medische column van het Noordhollands Dagblad.

Gezondheidsthema van de week NHD: dikke enkels

Dikke enkels horen niet bepaald tot het schoonheidsideaal. Toch is het een veel voorkomende kwaal die ook nog eens vele oorzaken kent. Welke dat zijn en wat je er kan tegen doen weet Michael Mooij. Hij is fleboloog bij Centrum Oosterwal en beantwoordt drie vragen over dit onderwerp op NHD Gezond.

Pleksgewijze haaruitval, alopecia areata

Op NHD Gezond beantwoordt dermatoloog Menno Gaastra lezersvragen over pleksgewijze haaruitval, alopecia areata. Alopecia areata ofwel pleksgewijze haaruitval is een aandoening van het immuumsysteem. Soms veroorzaakt de aandoening kleine kale plekjes, maar het komt ook voor dat er grote kale plekken op het hoofd ontstaan. Kun je hier iets aan doen? Hoe ontstaat pleksgewijze haaruitval? Dermatoloog Menno Gaastra van Centrum Oosterwal beantwoordt drie vragen over dit onderwerp.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen