A | A | A

Nieuws

Hoe voorkom je droge handen door het vele handen wassen?

Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen wordt geadviseerd je handen vaak en goed te wassen. In de uitzending bij Stax&Toine op NPORadio1 legt dermatoloog Menno Gaastra uit hoe je dit doet en wat je kunt doen aan droge handen die hierdoor kunnen ontstaan.

Wereldkankerdag 4 februari - huidkanker komt steeds vaker voor

Het aantal mensen dat huidkanker krijgt is het afgelopen jaar weer gestegen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) die deze week bekend zijn geworden. Huidkanker blijft de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Bij het ontstaan van huidkanker speelt overmatige blootstelling (met name op jonge leeftijd) aan uv-straling afkomstig van de zon en/of zonnebank een belangrijke rol.

Complicaties door onprofessionele cosmetische behandelingen

De Nederlandse Vereniging Cosmetische geneeskunde (NVCG) heeft een meldpunt opgezet voor gedupeerden van cosmetische behandelingen. Dit is een belangrijke stap op het vlak van kwaliteitsverbetering. Dermatoloog Menno Gaastra vertelt in het tv-programma Radar over de complicaties die kunnen ontstaan door onprofessionele cosmetische behandelingen.

Je huid is fantastisch zorg er goed voor

In de bijlage ‘De Huid’ van de Telegraaf 17 december legt dermatoloog Menno Gaastra uit dat water een behoorlijk uitdrogend effect kan hebben op je huid. En dit geldt geldt niet alleen voor mensen met eczeem of een droge of geïrriteerde huid. Zelfs mensen met een gezonde huid kunnen, zeker als ze zeep gebruiken met een geurtje of conserveringsmiddelen, op den duur een allergie ontwikkelen.

Agressievere aanpak melanomen vaak succesvol

In de bijlage ‘De Huid’ van de Telegraaf 17 december vertelt dermatoloog Menno Gaastra over huidkanker en de aanpak van melanomen, de meest agressieve en snelgroeiende vorm van huidkanker. Vroege ontdekking en snelle behandeling is bepalend voor de overlevingskans.

Acne niet alleen een puberprobleem

In het NRC vertelt journalist Manouk van Egmond over een probleem dat niet alleen bij pubers speelt, maar ook bij volwassenen: acne. Ze vraagt dermatoloog Menno Gaastra om uitleg.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen