A | A | A

Nieuws

Sporten voor een stralende huid

Dat sporten goed voor je is, weet iedereen. Als je sport blijf je fit en op gewicht. Maar wist je dat je van sporten ook een mooie, stralende huid krijgt? Dermatoloog Menno Gaastra legt in de Special Gezond en Slank van het magazine Vriendin uit hoe dit komt.

Spataderoperaties heel patiëntvriendelijk

Spataderoperaties zijn vandaag de dag heel patiëntvriendelijk. Hoe gaat het in zijn werk? Deze keer vijf vragen over spataderen aan dr. Clarissa J. van Vlijmen, chirurg bij Centrum Oosterwal in Alkmaar in het Noordhollands Dagblad.

Huidkankerdag 2018

Iedereen loopt een risico om huidkanker te krijgen. Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Helaas blijft het aantal mensen met huidkanker nog steeds stijgen. Bij een vroege herkenning is de kans op genezing groter.

Succesvolle Open Dag

Van maandag 12 t/m zaterdag 17 maart organiseerden meer dan 1400 zorginstellingen in Nederland activiteiten om te laten zien hoe het er aan toe gaat in de zorg- en welzijnssector. Dit recordaantal geopende locaties trok een groot aantal bezoekers. Ook de open dag bij Centrum Oosterwal op zaterdag 17 maart werd goed bezocht.

Huidveroudering: het verraadt je leeftijd

Al honderden jaren zijn mensen op zoek naar de bron van de eeuwige jeugd. Iedereen wil wel oud worden, maar met de voordelen van de het jong zijn, waaronder een mooie gladde huid. Menno Gaastra, dermatoloog bij Centrum Oosterwal in Alkmaar vertelt over huidveroudering in het Noordhollands dagblad.

Let op voorstadia van huidkanker

Actinische keratosen kunnen voorstadia van huidkanker zijn. Dermatoloog dr. Rob Beljaards beantwoordt vier vragen over actinische keratosen in het Haarlems Dagblad.

Een op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker

In tien jaar tijd is het aantal mensen dat de diagnose huidkanker krijgt verdrievoudigd. In het Noordhollands Dagblad beantwoordt dermatoloog Menno Gaastra vijf vragen over huidkanker.

Kom langs op de Open Dag bij Centrum Oosterwal

Op zaterdag 17 maart is het open dag bij Centrum Oosterwal in Alkmaar. Van 10.00 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom. Een unieke gelegenheid om eens een kijkje te komen nemen bij ons achter de schermen.

Zonnebank schadelijk

In het magazine Vriendin van 12 januari geeft dermatoloog Menno Gaastra antwoord op de vraag of het gebruik van de zonnebank wel verstandig is.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen