A | A | A

Nieuws

Feiten over zonnebrandcrème op een rij

Ook al is je huid reeds bruin geworden of is je huid van nature donkergekleurd, is het verstandig om je goed in te smeren. Verbranden kan dan namelijk ook. En dat is slecht voor je huid. De uv-stralen van de zon zijn een grote veroorzaker van huidkanker. Het is daarom belangrijk jezelf, maar ook je kind goed te beschermen

Word je bruin achter glas?

In het radioprogramma Bureau Kijk in de Vegte worden interessante vragen van luisteraars beantwoord. Dermatoloog Menno Gaastra geeft als deskundige over de huid regelmatig antwoord op vragen die over de huid gaan. Tijdens de uitzending van 29 juli op NPO Radio2 werd de vraag gesteld of je bruin kunt worden achter glas.

Weet wat je zweet

Nederland beleefde afgelopen nacht de warmste nacht ooit gemeten. De temperatuur kwam in de Bilt niet onder de 23 graden. Voor veel mensen was het dan ook baden in het zweet. Met deze temperaturen zweten we makkelijk twee keer zoveel als normaal. En hoe vervelend dat ook is, zweten is ook van levensbelang. Dermatoloog Menno Gaastra legt in EditieNL bij RTL4 uit waarom we zweten.

Alles over de zon en huidkanker in Vraag Vandaag van KWF

Donderdag 21 juni, op de eerste dag van de zomer, zond KWF live op Facebook de tweede editie van Vraag Vandaag uit. Vraag Vandaag is het online nieuwsprogramma van KWF en deze keer stond de uitzending geheel in het teken van zonbescherming en huidkanker.

Huidkanker: een groeiend probleem

In 15 jaar tijd is het aantal mensen met de diagnose huidkanker gestegen van bijna 15.000 naar ruim 55.000 per jaar. In het Noordhollands Dagblad beantwoordt Menno Gaastra, dermatoloog bij Centrum Oosterwal en Noordwest Ziekenhuisgroep, vijf vragen over huidkanker.

Noodzaak van verstandig omgaan met zon wederom aangetoond

Tijdens de landelijke Huidkankerdag afgelopen zaterdag controleerden de dermatologen van Centrum Oosterwal en Noordwest Ziekenhuisgroep 183 personen op verdachte plekjes. Bij 41 mensen zijn verdachte plekjes gevonden.

Landelijke huidkankerdag - verkeerde advertentie in krant

Per abuis is er vanuit de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten een foutieve advertentie en een foutief stukje tekst in de Zondagskranten in de regio geplaatst. Hierin staat dat men langs kan komen tijdens de landelijke huidkankerdag zaterdag 2 juni bij diverse huidtherapeuten (waaronder de huidtherapeuten van Centrum Oosterwal) om zijn huid gratis te laten checken bij een dermatoloog.

Helaas is de informatie in deze advertentie niet goed weergegeven.

Sporten voor een stralende huid

Dat sporten goed voor je is, weet iedereen. Als je sport blijf je fit en op gewicht. Maar wist je dat je van sporten ook een mooie, stralende huid krijgt? Dermatoloog Menno Gaastra legt in de Special Gezond en Slank van het magazine Vriendin uit hoe dit komt.

Spataderoperaties heel patiëntvriendelijk

Spataderoperaties zijn vandaag de dag heel patiëntvriendelijk. Hoe gaat het in zijn werk? Deze keer vijf vragen over spataderen aan dr. Clarissa J. van Vlijmen, chirurg bij Centrum Oosterwal in Alkmaar in het Noordhollands Dagblad.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen