A | A | A

Nieuws

Gezondheidsthema van de week NHD: dikke enkels

Dikke enkels horen niet bepaald tot het schoonheidsideaal. Toch is het een veel voorkomende kwaal die ook nog eens vele oorzaken kent. Welke dat zijn en wat je er kan tegen doen weet Michael Mooij. Hij is fleboloog bij Centrum Oosterwal en beantwoordt drie vragen over dit onderwerp op NHD Gezond.

Pleksgewijze haaruitval, alopecia areata

Op NHD Gezond beantwoordt dermatoloog Menno Gaastra lezersvragen over pleksgewijze haaruitval, alopecia areata. Alopecia areata ofwel pleksgewijze haaruitval is een aandoening van het immuumsysteem. Soms veroorzaakt de aandoening kleine kale plekjes, maar het komt ook voor dat er grote kale plekken op het hoofd ontstaan. Kun je hier iets aan doen? Hoe ontstaat pleksgewijze haaruitval? Dermatoloog Menno Gaastra van Centrum Oosterwal beantwoordt drie vragen over dit onderwerp.

Inloopspreekuur bij de huidtherapeut tijdens de Week van de Huidtherapie

Veel mensen krijgen vroeg of laat met huidproblemen te maken. Gelukkig kan een huidtherapeut er vaak iets aan doen. Kom langs tijdens de Week van de Huidtherapie op één van onze inloopspreekuren voor een vrijblijvend en persoonlijk gesprek. Onze huidtherapeuten advizeren u graag over de juiste behandelmogelijkheden voor uw huidprobleem.

Zaterdag 7 oktober 10:00-13:00 Heerhugowaard

Donderdag 12 oktober 13:00-16:00 Alkmaar

De oplossing tegen zwetende oksels

Transpireren: we doen het allemaal; de één wat meer dan de ander. Je hoeft niet eens overmatig te transpireren om in het dagelijks leven toch last te hebben van geurtjes en vochtplekken in kleding. Voor 1 op de 10 mensen zijn overmatig transpirerende oksels een dagelijkse frustratie. In ForYou Magazine legt dermatoloog Menno Gaastra uit dat er een oplossing is voor dit probleem: de miraDry.

Dermatoloog Gaastra beantwoordt lezersvragen in het Noordhollands Dagblad over SPF

In het Noordhollands Dagblad beantwoordt dermatoloog Menno Gaastra lezersvragen over SPF (Sun Protection Factor). Veel mensen zijn zich bewust van het feit dat je je goed in moet smeren om huidkanker te voorkomen, maar over welke factor gebruikt moet worden en hoe vaak en hoe veel je moet smeren bestaat nog veel onduidelijkheid.
Dermatoloog Menno Gaastra beantwoordt daarom deze week drie lezersvragen over de zonbeschermingsfactor in zonnebrandcrème op het gezondheidsplatform van het Noordhollands Dagblad NHD Gezond.

Informatieavond huidveroudering en cosmetische behandelingen

Op donderdag 1 juni werd een informatieavond georganiseerd over huidveroudering. Verschillende specialisten van het cosmetisch team van Centrum Oosterwal vertelden wat er gedaan kan worden aan bijvoorbeeld afhangende mondhoeken, hangende oogleden en rimpels.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen