A | A | A

Nieuws

Kom langs op de open dag!

Op zaterdag 16 maart is het Open Dag bij Centrum Oosterwal in Alkmaar. Van 10.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje in ons centrum te komen nemen. Maak kennis met wat de dermatologen, flebologen, (plastisch) chirurgen, verpleegkundigen en huidtherapeuten van ons centrum allemaal doen.

Hoe wapen je je tegen een droge huid in de winter?

Op NU.nl wordt dermatoloog Menno Gaastra gevraagd hoe je je het beste kunt wapenen tegen een droge huid in de winter.

Miljoenen Nederlanders hebben in de winter last van een droge huid. Wat kunnen we ertegen doen en is het ook te voorkomen? Menno Gaastra, dermatoloog en woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie vertelt meer.

Fijne feestdagen!

Alle medewerkers van Centrum Oosterwal wensen u fijne kerstdagen en een gezond 2019!

Geen angst voor moedervlekken

Normale moedervlekken hoeven niet te worden behandeld. Maar let op als deze veranderen. In het Haarlems Dagblad beantwoordt dr. Rob Beljaards, dermatoloog bij Centrum Oosterwal in Heemstede, vijf vragen over moedervlekken en hij vertelt waar je op moet letten.

Een jongere huid met de unieke Forever Young BBL

Forever Young BBL is een unieke behandelmethode die de huid van buiten én binnen verjongt. Dermatoloog Menno Gaastra legt in vijf vragen in het Noordhollands Dagblad uit hoe de behandeling in zijn werk gaat.

Klachten rosacea vaak goed te behandelen

Een blos op de wangen is vaak prachtig. Soms gaat dit samen met zichtbare bloedvaatjes of pukkels. Dit kan vervelend zijn en passen bij rosacea (“ro-zá-se-ja”), soms ook wel couperose genoemd. De klachten die kunnen ontstaan bij rosacea zijn gelukkig goed te behandelen. In het Haarlems Dagblad beantwoordt dermatoloog Liesbeth van der Rhee vier vragen over rosacea. Liesbeth van der Rhee is werkzaam bij Centrum Oosterwal in Heemstede.

Gratis en vrijblijvende inloopspreekuren huidtherapie

Van 6 tot en met 13 oktober is het de landelijke Week van de Huidtherapie. Tijdens deze week kunt u op maandag 8 oktober van 13.00 - 16.00 uur in Alkmaar en op zaterdag 13 oktober van 10.00 - 12.00 uur in Heerhugowaard binnenlopen voor een gratis en vrijblijvend advies van onze huidtherapeuten.

Psoriasis, een veel voorkomende aandoening

Eén op de 50 mensen heeft de huidziekte psoriasis. Psoriasis is een niet besmettelijke huidaandoening die helaas niet te genezen is. Gelukkig kan er wel veel gedaan worden om de klachten te verminderen. In het Haarlems Dagblad beantwoordt dr. Rob Beljaards vijf vragen over psoriasis. Dr. Rob Beljaards is dermatoloog bij Centrum Oosterwal in Heemstede.

Opnieuw spataderkeurmerk voor Centrum Oosterwal

Centrum Oosterwal ontving deze week wederom het spataderkeurmerk van de Harteraad. Dat betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitcriteria die worden gesteld aan goede spataderzorg. Centrum Oosterwal heeft sinds de oprichting van de uitgave van het keurmerk elk jaar voldaan aan alle criteria en heeft daardoor elk jaar het spataderkeurmerk mogen ontvangen.

Feiten over zonnebrandcrème op een rij

Ook al is je huid reeds bruin geworden of is je huid van nature donkergekleurd, is het verstandig om je goed in te smeren. Verbranden kan dan namelijk ook. En dat is slecht voor je huid. De uv-stralen van de zon zijn een grote veroorzaker van huidkanker. Het is daarom belangrijk jezelf, maar ook je kind goed te beschermen

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen