A | A | A

Nieuws

Geen angst voor moedervlekken

Normale moedervlekken hoeven niet te worden behandeld. Maar let op als deze veranderen. In het Haarlems Dagblad beantwoordt dr. Rob Beljaards, dermatoloog bij Centrum Oosterwal in Heemstede, vijf vragen over moedervlekken en hij vertelt waar je op moet letten.

Een jongere huid met de unieke Forever Young BBL

Forever Young BBL is een unieke behandelmethode die de huid van buiten én binnen verjongt. Dermatoloog Menno Gaastra legt in vijf vragen in het Noordhollands Dagblad uit hoe de behandeling in zijn werk gaat.

Klachten rosacea vaak goed te behandelen

Een blos op de wangen is vaak prachtig. Soms gaat dit samen met zichtbare bloedvaatjes of pukkels. Dit kan vervelend zijn en passen bij rosacea (“ro-zá-se-ja”), soms ook wel couperose genoemd. De klachten die kunnen ontstaan bij rosacea zijn gelukkig goed te behandelen. In het Haarlems Dagblad beantwoordt dermatoloog Liesbeth van der Rhee vier vragen over rosacea. Liesbeth van der Rhee is werkzaam bij Centrum Oosterwal in Heemstede.

Gratis en vrijblijvende inloopspreekuren huidtherapie

Van 6 tot en met 13 oktober is het de landelijke Week van de Huidtherapie. Tijdens deze week kunt u op maandag 8 oktober van 13.00 - 16.00 uur in Alkmaar en op zaterdag 13 oktober van 10.00 - 12.00 uur in Heerhugowaard binnenlopen voor een gratis en vrijblijvend advies van onze huidtherapeuten.

Psoriasis, een veel voorkomende aandoening

Eén op de 50 mensen heeft de huidziekte psoriasis. Psoriasis is een niet besmettelijke huidaandoening die helaas niet te genezen is. Gelukkig kan er wel veel gedaan worden om de klachten te verminderen. In het Haarlems Dagblad beantwoordt dr. Rob Beljaards vijf vragen over psoriasis. Dr. Rob Beljaards is dermatoloog bij Centrum Oosterwal in Heemstede.

Opnieuw spataderkeurmerk voor Centrum Oosterwal

Centrum Oosterwal ontving deze week wederom het spataderkeurmerk van de Harteraad. Dat betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitcriteria die worden gesteld aan goede spataderzorg. Centrum Oosterwal heeft sinds de oprichting van de uitgave van het keurmerk elk jaar voldaan aan alle criteria en heeft daardoor elk jaar het spataderkeurmerk mogen ontvangen.

Feiten over zonnebrandcrème op een rij

Ook al is je huid reeds bruin geworden of is je huid van nature donkergekleurd, is het verstandig om je goed in te smeren. Verbranden kan dan namelijk ook. En dat is slecht voor je huid. De uv-stralen van de zon zijn een grote veroorzaker van huidkanker. Het is daarom belangrijk jezelf, maar ook je kind goed te beschermen

Word je bruin achter glas?

In het radioprogramma Bureau Kijk in de Vegte worden interessante vragen van luisteraars beantwoord. Dermatoloog Menno Gaastra geeft als deskundige over de huid regelmatig antwoord op vragen die over de huid gaan. Tijdens de uitzending van 29 juli op NPO Radio2 werd de vraag gesteld of je bruin kunt worden achter glas.

Weet wat je zweet

Nederland beleefde afgelopen nacht de warmste nacht ooit gemeten. De temperatuur kwam in de Bilt niet onder de 23 graden. Voor veel mensen was het dan ook baden in het zweet. Met deze temperaturen zweten we makkelijk twee keer zoveel als normaal. En hoe vervelend dat ook is, zweten is ook van levensbelang. Dermatoloog Menno Gaastra legt in EditieNL bij RTL4 uit waarom we zweten.

Centrum Oosterwal Heemstede

Centrum Oosterwal Haarlem is verhuisd naar een nieuwe locatie in Heemstede. Vanaf maandag 16 juli kunt u terecht op de Binnenweg 209 in Heemstede bij dermatoloog dr. Rob Beljaards, dermatoloog Liesbeth van der Rhee of fleboloog Michael Mooij.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen