A | A | A

Nieuws

Huidkanker: een groeiend probleem

In 15 jaar tijd is het aantal mensen met de diagnose huidkanker gestegen van bijna 15.000 naar ruim 55.000 per jaar. In het Noordhollands Dagblad beantwoordt Menno Gaastra, dermatoloog bij Centrum Oosterwal en Noordwest Ziekenhuisgroep, vijf vragen over huidkanker.

Noodzaak van verstandig omgaan met zon wederom aangetoond

Tijdens de landelijke Huidkankerdag afgelopen zaterdag controleerden de dermatologen van Centrum Oosterwal en Noordwest Ziekenhuisgroep 183 personen op verdachte plekjes. Bij 41 mensen zijn verdachte plekjes gevonden.

Landelijke huidkankerdag - verkeerde advertentie in krant

Per abuis is er vanuit de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten een foutieve advertentie en een foutief stukje tekst in de Zondagskranten in de regio geplaatst. Hierin staat dat men langs kan komen tijdens de landelijke huidkankerdag zaterdag 2 juni bij diverse huidtherapeuten (waaronder de huidtherapeuten van Centrum Oosterwal) om zijn huid gratis te laten checken bij een dermatoloog.

Helaas is de informatie in deze advertentie niet goed weergegeven.

Sporten voor een stralende huid

Dat sporten goed voor je is, weet iedereen. Als je sport blijf je fit en op gewicht. Maar wist je dat je van sporten ook een mooie, stralende huid krijgt? Dermatoloog Menno Gaastra legt in de Special Gezond en Slank van het magazine Vriendin uit hoe dit komt.

Spataderoperaties heel patiëntvriendelijk

Spataderoperaties zijn vandaag de dag heel patiëntvriendelijk. Hoe gaat het in zijn werk? Deze keer vijf vragen over spataderen aan dr. Clarissa J. van Vlijmen, chirurg bij Centrum Oosterwal in Alkmaar in het Noordhollands Dagblad.

Huidkankerdag 2018

Iedereen loopt een risico om huidkanker te krijgen. Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Helaas blijft het aantal mensen met huidkanker nog steeds stijgen. Bij een vroege herkenning is de kans op genezing groter.

Succesvolle Open Dag

Van maandag 12 t/m zaterdag 17 maart organiseerden meer dan 1400 zorginstellingen in Nederland activiteiten om te laten zien hoe het er aan toe gaat in de zorg- en welzijnssector. Dit recordaantal geopende locaties trok een groot aantal bezoekers. Ook de open dag bij Centrum Oosterwal op zaterdag 17 maart werd goed bezocht.

Huidveroudering: het verraadt je leeftijd

Al honderden jaren zijn mensen op zoek naar de bron van de eeuwige jeugd. Iedereen wil wel oud worden, maar met de voordelen van de het jong zijn, waaronder een mooie gladde huid. Menno Gaastra, dermatoloog bij Centrum Oosterwal in Alkmaar vertelt over huidveroudering in het Noordhollands dagblad.

Let op voorstadia van huidkanker

Actinische keratosen kunnen voorstadia van huidkanker zijn. Dermatoloog dr. Rob Beljaards beantwoordt vier vragen over actinische keratosen in het Haarlems Dagblad.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen