A | A | A

Nieuws

Nationaal Actieplan Huidkanker

Om de snelle opmars van huidkanker te stoppen, moeten er meer schaduwplekken komen en op veel meer openbare plaatsen moet gratis zonnebrandcrème worden verstrekt. Dit advies staat in het Nationaal Actieplan Huidkanker dat vandaag aan een delegatie van de net nieuw samengestelde Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt aangeboden.

Huidkanker: voorkomen is beter dan genezen

In de Oncologie Special van Noordwest Ziekenhuisgroep vertellen dermatoloog Menno Gaastra en chirurg Niels Harlaar over de nauwe en waardevolle samenwerking tussen Centrum Oosterwal en Oncologisch centrum Noordwest op het gebied van de behandeling van huidkanker.

Acne en mondmasker

Dermatoloog Daniel Kadouch is te beluisteren in de uitzending June tot Twaalf op NL Radio. Als je gevoelig bent voor eczeem of acne kunnen in sommige gevallen door het langdurig dragen van een mondmasker klachten ontstaan. Kadouch legt uit wat je kunt doen om dit te voorkomen.

Wereld Psoriasis Dag 2020

Op 29 oktober 2020 is de Wereld Psoriasis Dag. Om aandacht te vragen voor deze huidaandoening is de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie in 2016 een initiatief gestart: Omarm Psoriasis. Sindsdien is er ieder jaar een campagne. Dit jaar heet de campagne ‘Als ik met psoriasis kan leven, kan jij dat dan ook?’ 

Coronavirus COVID-19

De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan. 

Check jezelf op huidkanker, maar ook elkaar!

Melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker, staat in de top-3 van de meest voorkomende vormen van kanker onder jongeren. Je huid regelmatig controleren op verdachte plekjes is heel belangrijk. In de oncologie bijlage van de Telegraaf aandacht voor huidkanker en het belang van je huid checken op verdachte plekjes

Huidkankercampagne 2020 'Hoe ziet je huid er écht uit?'

Deze week wordt de campagne van de Nederlandse vereniging van dermatologen 'Hoe ziet je huid er echt uit?' voor de tweede keer ingezet dit jaar. Huidkanker is helaas nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, awareness blijft dus heel belangrijk. Vaak wordt huidkanker veroorzaakt door teveel en onbeschermde blootstelling aan uv-straling. Voorkomen van zonneschade aan de huid en regelmatige zelfcontrole van de huid zijn dan ook essentieel! 

Is douchegel slecht voor je huid?

Douchegel is bedoeld om wat vettigheid van de huid af te halen om extra schoon te worden. Dit betekent dat ook het beschermend vetlaagje op de huid opgelost kan worden. Water alleen droogt de huid al uit, als je je ook wast met douchegel, zal de huid veel sneller uitdrogen.douchegel gebruiken voor je huid? Dermatoloog Menno Gaastra geeft antwoord op Radar.avrotros.nl.

Huidkankerweek

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks komen er 70.000 nieuwe patiënten bij en hun aantal neemt nog steeds toe. Reden voor lancering van de Huidkankerweek van 22 tot en met 26 juni, georganiseerd door Bureauvijftig in samenwerking met de beroepsvereniging van dermatologen NVDV, patiëntenorganisatie de Huidkanker Stichting (HUKAs), SkinVision en ouderenvereniging ANBO. Doel van de week is aandacht te vragen en bewustwording te creëren voor de risico’s van huidkanker.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen