A | A | A

miraDry

Als u last heeft van overmatig transpirerende oksels kunt u bij Centrum Oosterwal terecht voor de nieuwe unieke methode met miraDry. Een blijvende oplossing voor overmatig zweten.

De behandeling wordt sinds 2011 met veel succes in de Verenigde Staten toegepast. Centrum Oosterwal was een van de eerste klinieken in Nederland die de behandeling in 2014 aanbood en ondertussen zijn er honderden patiënten bij ons centrum met succes behandeld.

De miraDry behandeling is snel, effectief en veilig. Er worden geen agressieve chemicaliën of gifstoffen gebruikt. Ook hoeft er niet gesneden te worden. Hierdoor is er geen hersteltijd. Het miraDry systeem geeft precies gedoseerde energie af aan het gebied waar de okselzweetklieren zich bevinden. Hierdoor worden de zweetklieren voorgoed uitgeschakeld. Omdat de zweetklieren niet terugkomen of opnieuw aangroeien na de behandeling, zijn de resultaten blijvend. Het resultaat is snel merkbaar, u kunt direct na de behandeling zweetvermindering verwachten. 

Je lichaam heeft meer dan 4 miljoen zweetklieren, waarvan er zich slechts ongeveer 2% in de oksels bevinden. Het uitschakelen van deze 2% heeft geen effect op het vermogen van het lichaam om zichzelf te koelen.

Voorafgaand aan de behandeling wordt het okselgebied plaatselijk verdoofd. Vervolgens wordt het okselgebied behandeld. Uw afspraak duurt ongeveer een uur. In veruit de meeste gevallen volstaat één behandeling. In enkele gevallen is een tweede behandeling nodig.


U kunt direct na de behandeling uw normale activiteiten weer op pakken. Binnen enkele dagen kunt u ook weer sporten.

Het kan voorkomen dat u wat plaatselijk ongemak heeft of dat zwelling ontstaat. Dit is normaal en verdwijnt binnen een paar dagen tot weken. Sommige patiënten hebben kortdurend een veranderd gevoel in de huid van de oksels of bovenarmen. Dit verdwijnt geleidelijk.

Bekijk hier een filmpje over de miraDry behandeling bij Centrum Oosterwal.

Het zweten is direct na de behandeling al minder. In veruit de meeste gevallen volstaat één behandeling. In enkele gevallen is een tweede behandeling nodig.

 

Uit recent klinisch onderzoek blijkt dat de gemiddelde afname van het zweten 82% is. Al direct na de behandeling zou u een vermindering van zweet kunnen merken. Naast het effect op de zweetklieren, heeft miraDry ook effect op de geurklieren. Hierdoor heeft u na de behandeling ook geen last meer van een onprettige zweetgeur. Nog een bijkomend voordeel is de blijvende vermindering van okselhaar.

Zoals bij elke medische behandeling, kunnen de resultaten per persoon verschillend zijn.

 

Indien u geïnteresseerd bent in een behandeling kunt u altijd een gratis én vrijblijvend intakeconsult aanvragen. Tijdens deze afspraak kunt u meer informatie verkrijgen en zal er gekeken worden of u voor de behandeling in aanmerking komt. 

 

Behandeling Prijs
Intake gratis én vrijblijvend
Eerste behandeling € 1500,-
Eventuele vervolgbehandeling € 1000,-

Wij hebben de meest gestelde vragen reeds voor u beantwoord. Indien uw vraag er niet tussen staat kunt u, via het formulier onderaan deze pagina, uw vraag stellen aan de specialist. 

Veelgestelde vragen over de miraDry

 • Heb ik de zweetklieren in mijn oksel niet nodig?

  Je lichaam heeft meer dan 4 miljoen zweetklieren, waarvan er zich slechts ongeveer 2% in de oksels bevinden. Het uitschakelen van deze 2% heeft geen effect op het vermogen van het lichaam om zichzelf te koelen.

 • Hoe wijkt de miraDry procedure af van andere behandelmogelijkheden?

  Andere behandelmogelijkheden zijn erop gericht om de zweetklieren tijdelijk uit te schakelen, of er wordt geopereerd met de daarbij behorende risico's. Alleen de miraDry procedure biedt een blijvende oplossing met een niet-invasieve behandeling.

 • Is de miraDry procedure geschikt voor mij?

  Als overmatig okselzweet, kleding met vlekken of het regelmatig aanbrengen van anti-transpirant je dagelijks leven belemmeren, kun je een goede kandidaat zijn voor de miraDry procedure. Maak een afspraak om te ontdekken of de miraDry procedure geschikt is voor je.

 • Kan miraDry ook worden gebruikt voor andere delen van het lichaam, waar ik veel zweet?

  De miraDry behandeling is alleen geschikt voor de oksels en kan helaas nog niet worden gebruikt voor het behandelen van andere lichaamgebieden. 

 • Ga ik door de miraDry behandeling meer zweten op andere plekken?

  Nee. De behandeling heeft alleen effect op het gebied dat wordt behandeld. Als de zweetkliertjes onder de oksels zijn verwijderd, stopt het lichaam met het transpireren op die plek. Het lichaam zal niet ergens anders meer gaan zweten om het gemis te compenseren. 

 • Wat gebeurt er na de miraDry behandeling?

  De meeste patiënten kunnen na de behandeling de dagelijkse bezigheden weer bijna direct hervatten. We adviseren twee weken te wachten met sporten. Indien nodig kunt u na de behandeling paracetamol slikken om de eventuele napijn te verminderen, ook wordt er geadviseerd om de behandelde plekken gedurende een paar dagen te koelen met icepacks om de zwelling te verminderen. 

 • Welke resultaten kan ik verwachten na de miraDry behandeling?

  De meeste patiënten laten weten dat ze een enorme en blijvende vermindering van de transpiratie onder de oksels ervaren. In een recente klinische studie is gebleken dat de transpiratie met gemiddeld 82% was verminderd. Deze vermindering is al direct na de behandeling te merken. Zoals gebruikelijk bij medische behandelingen, kunnen de individuele resultaten per persoon verschillen. 

 • Zijn er bijwerkingen na de miraDry behandeling?

  Het is normaal dat er in het behandelde gebied enkele gevoelige plekken en zwellingen zijn. Deze zijn normaal gesproken na enkele weken verdwenen. Sommige patiënten hebben een licht tintelend gevoel in de huid van de oksels dat geleidelijk zal verdwijnen. Soms kan de huid in de oksels nog enkele maanden anders aanvoelen. Uiteindelijk verdwijnt dit. 

 • Zijn de resultaten van een miraDry behandeling blijvend?

  Ja. De verwijderde zweetklieren groeien niet opnieuw aan of worden niet opnieuw aangemaakt. De miraDry behandeling geeft een blijvende vermindering of verdwijning van transpiratie onder de oksels. 

 • Is de miraDry behandeling veilig?

  Ja, de miraDry behandeling is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Amerikaanse Food and Drugs Administration) en draagt ook het Europese CE keurmerk. Sinds 2011 wordt de miraDry behandling met succes uitgevoerd. De behandeling is veilig en effectief. 

Stel uw vraag aan een specialist

Deze vraag stellen we u om SPAM te voorkomen.

Disclaimer - De resultaten van de behandeling kunnen per persoon verschillend zijn.