A | A | A

Waarom heet eczeem ook wel ‘de verborgen ziekte’?

Op www.indehuidvan.nl schrijven dermatoloog Menno Gaastra en zijn patiënt Christa Overtoom regelmatig brieven naar elkaar. In deze brieven gaat het over het wel en wee van leven met atopisch eczeem en stellen zij vragen aan elkaar.

Vertel je arts wat er voor jou écht toe doet

In de bijlage 'Psoriasis' van De Telegraaf vertelt dermatoloog Menno Gaastra waarom het belangrijk is dat er een goede relatie is tussen de arts en de patient. Dit geldt niet alleen bij het hebben van psoriasis maar geldt bij het hebben van elke huidziekte. 

Inloopspreekuren tijdens Week van de Huidtherapie 2019

Van 7 tot en met 12 oktober is het de landelijke Week van de Huidtherapie. Tijdens deze week kunt u op maandag 7 oktober van 13.00 - 16.00 uur in Alkmaar en op zaterdag 12 oktober van 12.00 - 14.00 uur in Heerhugowaard binnenlopen voor een gratis en vrijblijvend advies van onze huidtherapeuten.

Nieuw bij Centrum Oosterwal: DR.CYJ Hair Filler

Haaruitval en dunner wordend haar komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder erfelijkheid, hormonen, zwangerschap en stress. DR.CYJ Hair Filler is een effectieve behandeling tegen haaruitval en u kunt hiervoor nu terecht bij Centrum Oosterwal.

Helpt aftersun om de huid te herstellen?

Dermatoloog Menno Gaastra werd tijdens de uitzending van Radar Radio gevraagd of aftersun kan helpen de huid te herstellen als je huid is verbrand door de zon. 

Het belang van goed contact tussen arts en patiënt

Op www.indehuidvan.nl schrijven dermatoloog Menno Gaastra en zijn patiënt Christa Overtoom regelmatig brieven naar elkaar. In deze brieven gaat het over het wel en wee van leven met atopisch eczeem en stellen zij vragen aan elkaar.

Hoe ongezond is nagelbijten volgens dermatoloog Gaastra

Nagelbijten wordt onder de slechte gewoontes geschaard. Constant je vingers in je mond stoppen: dat kan niet goed zijn. Maar hoe ongezond is het precies? Dermatoloog Menno Gaastra beantwoordt zeven vragen over deze gewoonte op NU.nl

Agressieve aanpak melanomen vaak succesvol

In de bijlage ‘De Huid’ van De Telegraaf vertelt dermatoloog Menno Gaastra over huidkanker en de aanpak van melanomen, de meest agressieve en snelgroeiende vorm van huidkanker. Vroege ontdekking en snelle behandeling is bepalend voor de overlevingskans.

Hoe beschermt u zich goed tegen de zon?

Wie graag in de zon zit doet er goed aan om zich te beschermen. Want naast al het goeds wat de zon brengt, is bijvoorbeeld de uv-straling erg schadelijk voor de huid. Maar hoe beschermt u zich het beste? In het programma MAX vakantieman van Omroep Maxdermatoloog Menno Gaastra deze vraag.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen