A | A | A

Spataderen, blijf er niet te lang mee lopen

Spataderen komen veel voor. Ze zijn niet altijd zo onschuldig als men denkt. Als er te lang gewacht wordt met behandelen kunnen er ernstige klachten ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om er vanaf te komen. Fleboloog Michael Mooij beantwoordt vijf vragen over spataderen in de medische column van het Haarlems Dagblad.

Menno Gaastra dermatoloog van het jaar 2019

Tijdens de Dermatologendagen op 21 maart is De Gouden Leeuw Dermatologieprijs uitgereikt aan dermatoloog Menno Gaastra. Hij is hiermee de dermatoloog van 2019 geworden.

Informatiebijeenkomsten spataderen

Spataderen zijn uitgezette aderen. Het kunnen vingerdikke kronkelige onderhuidse aderen zijn waarin de klepjes niet meer goed sluiten of oppervlakkige in de huid gelegen blauwe of rode vaatjes. Je kunt er vervelende klachten van krijgen als een moe en zwaar gevoel in de benen, nachtelijke krampen, zwelling van de enkels en pijn. Gelukkig zijn spataderen goed te behandelen.

Wilt u hier meer over weten? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten over spataderen die binnenkort op het programma staan.

Succesvolle open dag!

Ruim 600 bezoekers hebben afgelopen zaterdag de open dag van Centrum Oosterwal bezocht die gehouden werd op de landelijke dag van zorg en welzijn. 

Jeuk en eczeem, onlosmakelijk met elkaar verbonden

Op www.indehuidvan.nl schrijven dermatoloog Menno Gaastra en zijn patiënt Christa Overtoom regelmatig brieven naar elkaar. In deze brieven gaat het over het wel en wee van leven met atopisch eczeem en stellen zij vragen aan elkaar.

Atopisch eczeem, wat kan ik er aan doen?

Op www.indehuidvan.nl schrijven dermatoloog Menno Gaastra en zijn patiënt Christa Overtoom regelmatig brieven naar elkaar. In deze brieven gaat het over het wel en wee van leven met atopisch eczeem en stellen zij vragen aan elkaar.

Kom langs op de open dag!

Op zaterdag 16 maart is het Open Dag bij Centrum Oosterwal in Alkmaar. Van 10.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje in ons centrum te komen nemen. Maak kennis met wat de dermatologen, flebologen, (plastisch) chirurgen, verpleegkundigen en huidtherapeuten van ons centrum allemaal doen.

Hoe wapen je je tegen een droge huid in de winter?

Op NU.nl wordt dermatoloog Menno Gaastra gevraagd hoe je je het beste kunt wapenen tegen een droge huid in de winter.

Miljoenen Nederlanders hebben in de winter last van een droge huid. Wat kunnen we ertegen doen en is het ook te voorkomen? Menno Gaastra, dermatoloog en woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie vertelt meer.

Fijne feestdagen!

Alle medewerkers van Centrum Oosterwal wensen u fijne kerstdagen en een gezond 2019!

Geen angst voor moedervlekken

Normale moedervlekken hoeven niet te worden behandeld. Maar let op als deze veranderen. In het Haarlems Dagblad beantwoordt dr. Rob Beljaards, dermatoloog bij Centrum Oosterwal in Heemstede, vijf vragen over moedervlekken en hij vertelt waar je op moet letten.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen