A | A | A

Uw afspraak en het coronavirus

De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier voortdurend op aan. In ons centrum zijn maatregelen getroffen om u zo veilig mogelijk te behandelen.

De zon brandt weer volop, dit is waarom je je huid goed moet beschermen

Met het mooie zomerweer is het ook weer goed uitkijken voor de zon, waarschuwt dermatoloog Daniel Kadouch op NHNieuws. Als je je vijf keer verbrandt, verdubbel je al het risico op het krijgen van huidkanker, waarschuwt hij. Verstandig met de zon omgaan is de remedie, zeker bij kinderen.

Het eerste gratis 'smeerpunt' is een feit!

In april riep de Stuurgroep Huidkankerzorg Nederland, een samenwerking van onder andere de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) en patiëntenorganisaties De Huidkanker Stichting en Stichting Melanoom al op tot het beschikbaar stellen van gratis zonnebrandcrème aan buitensporters. De eerste ‘gratis insmeerpaal’ is nu geplaatst.

Hidradenitis Awareness week 7 - 13 juni 2021

Over de hele wereld vragen mensen met de ernstige, chronische huidaandoening hidradenitis suppurativa (HS) in de week van 7 juni aandacht voor hun ziekte. De Hidradenitis Patiënten Vereniging doet dit in Nederland door de aandoening letterlijk in beeld te brengen met een serie kunstzinnige en confronterende foto’s en interviews. Niet zichtbaar, maar even pijnlijk is ook het aangetaste zelfbeeld en het psychische leed dat verscholen gaat achter HS. 

Eindelijk zon, maar je verbrandt razendsnel: dit moet je dan (niet) doen

Natuurlijk, voorkomen is beter dan genezen. Iedereen weet heus wel dat je je goed moet insmeren en dat je beter een schaduwplekje op het terras kunt zoeken. Toch hebben een hoop mensen afgelopen weekend hun huid verbrand. Wat moet je in zo'n geval doen? En wat vooral niet? Dermatoloog Menno Gaastra legt dit bij RTL Nieuws uit.

Wat je wil weten over SPF: 'Factor 30 beschermt al voor 96 procent'

De eerste zonnestralen breken door! Wel zo handig als je je dan goed insmeert. Toch? Hoe zit dat eigenlijk met zonnebrandcrèmes en hun SPF? Word je minder bruin door te smeren met een hogere factor? En wat betekent SPF eigenlijk precies?
Dermatoloog Menno Gaastra geeft hierop antwoord bij RTL Nieuws.

Zongebruinde huid allesbehalve gezond: 'We moeten af van het schoonheidsideaal'

Even lekker genieten van het zonnetje: het kon de afgelopen dagen volop. Maar wie denkt een lekker gezond kleurtje te hebben gekregen van het zonnen heeft het mis. Ook al wordt er al jaren door dermatologen en het KWF gewaarschuwd: we komen maar niet af van het schoonheidsideaal dat een gebruinde huid gezond is. En daar moet volgens deskundigen verandering in komen.

Zonnebankgebruik veroorzaakt huidschade

Dermatologen Menno Gaastra en Klara Mosterd leggen bij EenVandaag op Radio 1 uit dat zonnebank gebruik niet goed is voor de huid. Zij reageren op een uitspraak van Huib van Heest dat er geen bewijs is dat zonnebanken gezondheidsschade opleveren.

Nationaal Actieplan Huidkanker

Om de snelle opmars van huidkanker te stoppen, moeten er meer schaduwplekken komen en op veel meer openbare plaatsen moet gratis zonnebrandcrème worden verstrekt. Dit advies staat in het Nationaal Actieplan Huidkanker dat vandaag aan een delegatie van de net nieuw samengestelde Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt aangeboden.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen