A | A | A

Huidtherapie, een oplossing voor veel huidproblemen

Voor diverse huidproblemen kan een huidtherapeut veel betekenen. Maar wat kun je precies verwachten? Deze keer vier vragen in het Noordhollands Dagblad aan Nike Ramaker, huidtherapeute bij Centrum Oosterwal in Alkmaar en Heerhugowaard. 

Wat is huidtherapie?

“Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of de beschadigde huid. Huidtherapeuten zijn als paramedicus opgeleid en zijn geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. De huidtherapeut geeft zowel medische als cosmetische zorg.”

Wat behandelt een huidtherapeut?

“De huidtherapeut behandelt huidproblemen als acne, littekens, overbeharing, lymf- en lipoedeem, pigmentafwijkingen,  rosacea/couperose (vaatafwijkingen) en huidoneffenheden. De bovenstaande huidproblemen worden behandeld met onder andere acnetherapie, chemische peelingen, camoufl agetherapie, medische tatoeages, manuele lymfdrainage, lymftaping, littekenmassages, electrische epilatie, micro needling therapie, laser en Forever Young BBL.”

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

“Tijdens een eerste bezoek bespreekt u met de huidtherapeut uw klachten, wensen en verwachtingen. De therapeut onderzoekt uw huid en stelt vervolgens een behandelplan op, eventueel in overleg met uw huisarts of dermatoloog. Het behandelplan bestaat uit één of meerdere behandelingen vaak in combinatie met zelfmanagement (het op de juiste manier leren omgaan met de huidproblemen) en huidverzorgingsadvies. Bij iedere behandeling wordt de voortgang besproken en zo nodig kan het behandelplan aangepast worden.”

Worden de behandelingen vergoed?

“De vergoeding van huidtherapeutische behandelingen zijn afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering. Veelal worden ze vergoed. U bent van harte welkom bij de huidtherapeutes van Centrum Oosterwal op verwijzing van uw huisarts of specialist, maar u kunt ook bij de huidtherapeut terecht zonder verwijsbrief.”

De landelijke week van de huidtherapie

Bent u benieuwd wat de huidtherapeut voor u kan betekenen of heeft u vragen over uw huid? U bent van harte welkom op de gratis en vrijblijvende inloopspreekuren bij Centrum Oosterwal: vrijdag 7 oktober 13:30 - 16:00 locatie Alkmaar en zaterdag 8 oktober 11:00-14:00 locatie Heerhugowaard

Kijk voor meer informatie op: www.centrum-oosterwal.nl

"Vragen aan de specialist" is een medische column die met regelmaat verschijnt in het NHD. Klik hier om het originele artikel te bekijken zoals is verschenen in het Noordhollands Dagblad van zaterdag 29 oktober 2016.


 

 

 

 

 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen