A | A | A

Menno Gaastra dermatoloog van het jaar 2019

Tijdens de Dermatologendagen op 21 maart is De Gouden Leeuw Dermatologieprijs uitgereikt aan dermatoloog Menno Gaastra. Hij is hiermee de dermatoloog van 2019 geworden.

Deze prijs, die al 25 jaar bestaat, wordt jaarlijks toegekend aan een dermatoloog met passie voor zijn of haar werk, die de dermatologische zorg voor patiënten in het afgelopen jaar heeft verbeterd.

Collega-dermatologen nomineren een dermatoloog voor deze prijs op basis van inzet, resultaten, passie of anderszins. Een deskundig onafhankelijke jury beslist vervolgens uit deze nominaties welke collega de dermatoloog van het jaar wordt.

"Menno Gaastra is een zeer bevlogen dermatoloog/fleboloog en werkzaam bij Centrum Oosterwal, Noordwest Ziekenhuisgroep en Huid Medisch Centrum. Op zijn eigen manier en met zijn eigen bewoordingen zet hij zich al decennia in voor de Nederlandse dermatologie. Hij zit al jaren in vele commissies van onder andere de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venerologie (NVDV)  en vertegenwoordigt Nederland in de European Academy of Dermatology and Venereology (EAVD) maar is daarnaast ook een toonbeeld van ondernemerschap. Zijn oprechte betrokkenheid bij zijn patiënten en zijn gedreven en onbaatzuchtige instelling met betrekking tot de dermatologie maakte hem de winnaar van de 25e Gouden Leeuw Dermatologieprijs" aldus de jury.  

 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen